2017.06.16-án Dr. Nyilas István kapta a"Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért" díjat

A Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban működő MRSZKI SE alatt - mely Egyesület az idén lett az MSSZ teljes jogú tagja – dolgozik Dr. Nyilas István és Szentesi Tibor lőkiképzőként. Az iskola tanulói létszáma tanévenként közel ezer fő.

 

Dr. Nyilas István r. főhadnagy 2011 áprilisától dolgozik lőkiképzési- és intézkedéstaktikai szakoktatóként, majd ez évtől szaktanárként a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban lőkiképzés szakterületen, aki számos rendészeti és a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola SE alatt, az MSSZ által rendezett sportlövő versenyre készítette fel az iskola tanulóit, melyek során az egyedi és sajátos oktatási és pedagógiai stílusával minden alkalommal sikerül sikeresen és eredményesen felkészíteni a kiszemelt versenyzőket. Az idei évben már két rendészeti jellegű sikeres versenyfelkészítésen van túl kollégájával Szentesi Tiborral, hiszen az iskola a 2017. évi BM Tanintézeti Országos Pontszerző Lőbajnokságon összesítettben, valamint a 2016./2017. évi Rendészeti Szakgimnáziumok közötti Országos Tanulmányi Versenyében is az első helyezést érte el, amelyhez elengedhetetlen volt a tanulók szakszerű és szisztematikus felkészítése, valamint a versenyeken a szakmai csapatvezetői feladatok ellátása egyaránt. Dr. Nyilas Istvánnak versenyfelkészítése a lőkiképzés területén évekre visszamenőleg is példamutató, hiszen számtalan dobogós helyezéshez segítette hozzá az iskola jelenlegi és volt tanulóit egyaránt.

 

- Elismerésül Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány úr, a szakterületén nyújtott kiemelkedő színvonalú szolgálatellátásáért Dr. Nyilas István r. főhadnagy urat elismerésben és tárgyjutalomban részesítette. A jutalmat 2017.05.30. napon az Országos Rendőr-főkapitányságon, ünnepélyes keretek között vehette át Dr. Pozsgai Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos úrtól az ORFK Személyügyi Főigazgatóságának vezetőjétől.

 

- Dr. Nyilas István versenyfelkészítő/tehetséggondozó tevékenységét az Emberi Erőforrások Minisztere „Bonis Bona” díjjal ismerte el.

A döntőbizottság közel 600 fő jelölt pályázata közül adta oda ezen szakmai díjat sporttársunknak, melyet 2017. június 16. -án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében az Országos Tehetséggálán Novák Katalin, család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár és Ekler Gergely, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője adták át számára. A ceremóniát megjelenésükkel tüntették ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezető tisztségviselői, valamint a tehetséggondozás és -fejlesztés kiemelt szakemberei is.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságához tartozó Új Nemzedék Központ a Nemzeti Tehetség Program keretében 2017. évben is felhívást tett közzé a "BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért" díjra a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerése céljából.

 

A "Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért" díjra olyan, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők, akik oktatják, nevelik, segítik a gyermekeket, tanulókat, fiatal tehetségeket.

Erről bővebben:

 

- A fenti két elismerés megkoronázásául a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium igazgatója a 2017.06.27. napon tartott kibocsátó ünnepség főpróbáján - melyre az MSSZ delegált tagjai is hivatalosak voltak - elismeréseként az állománya előtt Dr. Nyilas Istvánnak kiléptetésével többszörös gratulációját fejezte ki.