"Aki a múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!"

A Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület légfegyveres lőterén keddenként 19:00 órától felnőtt/szenior edzések zajlanak. Az idősebb korosztály ekkor gyakorol légpisztollyal, légpuskával, valamint jó hangulatú beszélgetések, sztorizgatások alakulnak ki az "öreg rókák" között. Egyik ilyen szenior örömlövészet alkalmával az egyesület vezetése szerény meglepetést készített elő két debreceni sporttárs, Várkonyi Zsolt és Nagy Lajos részére. Amikor mindketten a klubhelyiségben tartózkodtak az egyesület szakosztályvezetői átadtak a két debreceni "régi motorosnak" egy-egy tiszteletbeli Lövészsuli tagságról szóló emléklapot.

Mindketten örömmel elfogadták a felajánlott titulust!

Néhány szó a két tiszteletbeli tagról:

- Várkonyi Zsolt 82. éves, aki több, mint 60 éve él a sportlövészetben. Versenyzői pályafutása mellett sok fiatallal ő ismertette meg kedvenc sportunkat a debreceni Könnyűipari Szakközépiskola hosszú évekig működő lövészszakkörében.

- Nagy Lajos 74. éves, az 1980-as moszkvai olimpia férfi pisztolyosa, aki a mai napig a Debreceni Városi Lövész Egylet tagja, a Hajdú - Bihar Megyei Sportlövő Szövetség főtitkára.

Az ünnepi percek után közös megegyezéssel arra jutottunk, hogy több okból is időszerű lenne egy debreceni lövészarchívumot / múzeumot létrehozni. Az egyik ok:

"Aki a múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!"

DLSE