ÁPRILISBAN IS FELFÜGGESZTVE MARAD A DIÁKOLIMPIA®

A Magyar Diáksport Szövetség további egy hónapra, április 30-ig meghosszabbította a DiáA Magyar Diáksport Szövetség április 30-ig meghosszabbította a Diákolimpia® versenyek felfüggesztését. A pontos közlemény ezen a linken érhető el.

A felfüggesztés hatálya alól továbbra is kivételt képeznek azon Diákolimpia® versenyek melyek az alábbi feltételek mindegyikének megfelelnek:

a. szabadtéren, nem nevelési, oktatási intézmény területén kerülnek megrendezésre, valamint
b. nem kontakt sportágnak minősülő (test-testtel és a test valamilyen mozgó tárggyal – labdával – nem érintkezik) sportágban kerülnek megrendezésre.

Ezen sportágak köréről a Magyar Diáksport Szövetség előzetesen dönt.

A felfüggesztés ideje alatt a Magyar Diáksport Szövetség rendezésében megvalósított Diákolimpia® versenyek a versenyrendszer valamennyi (körzeti, megyei, valamint országos) szintjén nem kerülnek megrendezésre. A döntés továbbra is kiterjed a Mező Ferenc – Szellemi Diákolimpia® országos elődöntőire, döntőire is.

A járványügyi helyzettel kapcsolatos fejlemények és információk folyamatos feldolgozása mentén a versenykiírással kapcsolatos további intézkedésekről a Magyar Diáksport Szövetség a fenti határidőt követően ad tájékoztatást.


Budapest, 2021. április 12.

 

 

A Magyar Diáksport Szövetség – elnökségének 4/2020 (III.11.) számú határozatában foglalt felhatalmazása alapján – összhangban a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendeletben, illetve a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Kormányrendeletben foglaltakkal, a Diákolimpia® 2020/2021. tanévi versenyrendszerével kapcsolatban az alábbi döntést hozta:


(1) a 2020/2021. tanévi Diákolimpia® versenyrendszerének 2020. november 11-től kezdődő felfüggesztése 2021. április 10-ig meghosszabbításra kerül. A felfüggesztés időtartama alatt a Magyar Diáksport Szövetség rendezésében megvalósított Diákolimpia® versenyek vonatkozásában, a versenyrendszer valamennyi (körzeti, megyei, valamint országos) szintjén, Diákolimpia® versenyek nem kerülnek megrendezésre, jelen döntés továbbra is kiterjed a Mező Ferenc – Szellemi Diákolimpia® országos elődöntőire, döntőire is.