FAIR PLAY CSELEKEDET Sidi Péter sportlövő (diploma)

A fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Magyar Fair Play Bizottság gálaesten díjazta a 2016. évben kiemelkedő sportszerűségről tanúbizonyságot adó sportembereket. Nagyszerű dolog, hogy a díjazottak között sportágunk jeles képviselője, Sidi Péter is ott volt, akinek ezúton is gratulálunk a különleges elismeréshez.      

FAIR PLAY CSELEKEDET

Sidi Péter sportlövő (diploma)

A kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok sportlövő a 2016. évi bolognai Világ Kupa-döntő Champions Trophy elnevezésű pénzdíjas ráadásversenyén rendkívül sportszerű cselekedetett vitt véghez.

Ezen a külön megméretésen – amelyen az összes addigi szám érmesei vehetnek részt – kizárólag a győztest díjazzák, méghozzá ötezer euróval, a tét tehát nem volt csekély. A záró viadal előtt félórával véget ért szám első helyezettje, az orosz Szergej Kamenszkij lőszer nélkül érkezett a szuperfinálénak is nevezett versenyre, ám Sidi Péter kisegítette őt: a saját lőszereiből adott ellenfelének. Az orosz versenyző a kölcsön kapott lőszerrel megnyerte a ráadás versenyt, egyben a felajánlott pénzdíjat is.