Hammerl Soma Európa-bajnok!

464,8 körös junior világ- és Európa csúccsal és junior országos csúccsal Hammerl Soma révén újabb nagyszerű magyar győzelem született Eszéken. Soma a tegnapi alapversenyből 1163 körrel első helyen került be a mai döntőbe, ahol mindhárom testhelyzetben magabiztosan, szép lövésekkel, ellentmondást nem tűrően haladt előre a dobogó legfelső foka felé. Végül imponáló fölénnyel, 7,4 körrel végzett a második helyezett orosz Matvei Potapov előtt, a harmadik az ugyancsak orosz Nikita Turanov lett.  Bravó Soma, gratulálunk, ez nagyon szép munka volt!! 

Hammerl Soma: "Elégedett vagyok. Ilyen kiemelkedő eredményre nem számítottam. Egy éremben reménykedtem a verseny előtt, de azt álmomban sem gondoltam, hogy junior világ- és Európa-csúccsal győzök. Az álló sorozatban megnyugtató volt a nagy előny. Így nem izgultam, könnyebben át tudtam gondolni a lövéseket.

Kissné Oroszi Edit edző: "A térdelő eredménye is jó volt, a fekvő viszont fantasztikus. Az álló sorozatra már akkora előnye volt, hogy nyugodtan lőhetett. Soma nagyon jó versenyzői tulajdonságokkal rendelkezik, aki a kiemelkedő versenyeken lövi élete legjobb eredményeit. Az alapverseny eredményével is elégedett vagyok, mert a nagy szélben jó eredmény az 1163 kör. Utolsó éves junior, ez most önbizalomnövelő siker.