A helyszínen edzenek a válogatottak a Magyarország - Szlovákia mérkőzésre

Már edzenek a helyszínen a holnapi Magyarország - Szlovákia mérkőzésre a válogatottak! 

A magyar pisztolyos csapat: Major Veronika, Tátrai Miklós, Egri Viktória, Nagy Máté

A magyar puskás csapat: Mészáros Eszter, Klenczner Márton, Bajos Gitta, Pekler Zalán

A mérkőzés lebonyolítása az októberi ifjúsági Eb-re hasonlít, 60 értékelt lövésből áll. A versenyzők hatszor tíz lövést adnak le, a tíz lövésre 12 perc áll rendelkezésre. A tízes sorozatok után a négy jobb eredmény ér 2-2 pontot ( SVK W1 –HUN W1, SVK W2 –HUN W2, SVK M3 –HUN M3, SVK M4 –HUN M4), vagyis legabszurdabb esetben (6x4x2) 48-0 lehet az eredmény. 

Az verseny két félidőből áll, hiszen előbb 9.00 és 11.00 óra között mérkőzik meg egymással a két válogatott puskás és pisztolyos csapata, majd 13.30 és 15.30 között. De a délutáni programban értelemszerűen nem újra ugyanazok a párok versenyeznek egymással ( SVK1 –HUN2, SVK2 –HUN1, SVK3 –HUN4, SVK4 –HUN3).

"Péni István nem tudta vállalni a szereplést, de így is elég erős, ütős válogatottal állunk ki, hiszen két olimpiai kvótásunk is rajthoz áll Szombathelyen, Major Veronika és Mészáros Eszter, továbbá az ifjúsági olimpiai bajnok Pekler Zalán is a magyar csapat tagja", nyilatkozta Győrik Csaba szövetségi kapitány, aki hozzátette, hogy olyan lebonyolítási formában gondolkodtak, amivel egyrészt érthetőbbé, másrészt eladhatóbbá is teszik a sportágat. Győrik Csaba azt is elárulta, hogy azért esett Szombathelyre a választás, mert kiváló kapcsolatot ápol a hazai szövetség a helyi önkormányzattal, amely anyagilag is hozzájárul a rendezéshez. "Szeretnénk hagyományt teremteni ezzel a versennyel", fogalmazott a szövetségi kapitány.