Héraklész Díjátadó Gála 2019: Sportlövők a díjazottak között

2019 legjobb utánpótláskorú sportolóit díjazták  pénteken, a Héraklész Gálán. A résztvevőket köszöntötte dr. Kásler Miklós emberi erőforrás-miniszter, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban megtartott eseményen Kásler Miklós emberi erőforrás-miniszter felidézte: immár közel két évtizede díjazzák a múlt év korosztályos és felnőtt világversenyein legeredményesebben szerepelt utánpótláskorú sportolókat és edzőiket.

A díjátadó történetében először jutalmazták a vegyes csapatokat is. Itt megosztott első díjban részesült a junior Eb-győztes nyíltvízi úszó-, az ifjúsági Európa-bajnok pisztolyos (Fábián Sára, Komáromi Panna, Jákó Miriam, Nagy Bálint, Klem Barnabás, Tóth Balázs) -, valamint a szintén ifi Eb-aranyérmes puskás csapat. (Bajos Gitta, Dénes Eszter, Mészáros Eszter, Hammerl Soma, Klenczner Márton, Török Ferenc

„Mindig feltölt minket, ha gondolnak ránk, a jó emlékek visszatérnek. A díj erőt ad, hogy minden nap felkeljünk, és csináljuk” – mondta Fábián Sára.

 

MOB
utanpotlassport.hu
Nemzeti Sport
M4Sport