I. MASPED Shooting Cup

Results Book

I. MASPED SHOOTING CUP - NEW!  ALL SCHEDULE

I. MASPED Shooting Cup SVIR nevezés, nevezettek

RESULTS SIUS LIVE

Negyedik nap:

A zárónap is parádés magyar sikereket hozott, hiszen Major Veronika arany-, Csonka Zsófia bronzérmet nyert, Sike Renáta pedig negyedik lett a nők 25 méter pisztoly versenyszámában az 1. Masped Shooting Cup nemzetközi sportlövőversenyen, a budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtéren. Az alapversenyt a német Sandra Reitz nyerte meg 590 körrel (295, 295). A magyarok nagyon jól lőttek az alapverseny második felében, a 30 gyors részben, és hárman is beverekedték magukat a nyolcas fináléba: Major Veronika 582 körrel (288, 294) a harmadik helyen, Csonka Zsófia 581 körrel (287, 294) hatodikként, míg Sike Renáta 580 körrel (289, 291) a nyolcadik helyen. A döntőben a két négyes csoportban is kiválóan teljesítettek a magyarok. Major Veronika az egyik négyes csoportot 16 találattal nyerte meg a német Sandra Reitz előtt (13 találat), míg a másik négyes csoportban Csonka Zsófia végzett az első helyen 15 találattal a 12 találatos Sike Renáta előtt. A négy fős éremcsatában is a magyarok domináltak, és a versenyt végül Major Veronika nyerte meg 26 találattal, Sandra Reitz lett a második (22), Csonka Zsófia a harmadik (16), míg Sike Renáta a negyedik 10 találattal. 

 

Major Veronika: "A Saint James Szemészeti Központban elvégzett április eleji, látásjavító szemműtétem után másfél hete kezdtem el csak újra edzeni. Ahhoz képest az alap- és a döntős eredménnyel is elégedett vagyok. Örültem volna, ha a pont rész jobban sikerül és a gyorsban is tudok ennél többet lőni, de a verseny második felében a szemem érdekében még napszemüvegben kellett lőnöm. Az külön öröm volt, hogy hárman is eljutottunk az éremcsatáig. Végig nagyon koncentrált tudtam maradni, ez lehetett ma a győzelem kulcsa. De az biztos, hogy mindannyiunknak nagy önbizalmat ad ez a verseny."

 

Az 50 méter puska fekvő versenyszámban - amely már nem olimpiai szám - a juniorkorú és a napokban érettségiző Török Ferenc nyert egy olimpiai és világbajnoki érmesekkel tűzdelt mezőnyben. Eredménye 624.9 kör, hat tizeddel megelőzte a második lengyel Maciej Kowalewiczet. A nőknél ebben a számban az osztrák Sheileen Waibel győzött 628.7 körrel, Lovász Dorina legjobb magyarként 620.6 körrel a negyedik helyen végzett. 

A magyarok összességében 4 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzéremmel zártak. 

 

Győrik Csaba szövetségi kapitány: "Beváltotta a Masped Shooting Cup a hozzáfűzött reményeket minden szempontból. Itt voltak Európa legjobb sportlövői, magas eredmények születtek, a magyar válogatott versenyzők pedig nagyszerűen szerepeltek. Ezúton is köszönöm a rendezők munkáját, már nagyon sokan kérdezik, hogy lesz-e folytatása a 18 országot felvonultató versenynek."

Harmadik nap:

Pekler Zalán arany-, Péni István pedig ezüstérmet nyert az 50 méter puska három testhelyzetű versenyszámban a férfiaknál a harmadik versenynapon az 1. Masped Shooting Cup nemzetközi sportlövőversenyen, a budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtéren. Az alapversenyben Pekler Zalán nagyszerűen lőtt, 591 kört teljesített (térdelő: 197, fekvő: 198, álló: 196), és a harmadik helyen került a nyolcas döntőbe. Péni István 587 körrel (194, 200(!), 193) hetedikként. Az alapban a lengyel Tomasz Bartnik célzott a legpontosabban, aki 592 körrel az első helyen kvalifikálta magát a fináléba. A döntő nagyon jól sikerült a magyaroknak, hiszen Péni István 409.1 körrel végzett az élen, míg 407.9 körrel Pekler Zalán a másodikon, ők lőhettek tehát a 16 pontig tartó párharcban az aranyéremért. A verseny harmadik helyezettje a szám világbajnoka, Tomasz Bartnik lett 404 körrel. Az aranymérkőzésen aztán Pekler Zalán 16-10-re győzte le Péni Istvánt. Pekler Zalán nagyszerű teljesítményét mutatja, hogy a teljes döntő során mindössze két kilencest lőtt. 

A nőknél az 50 méter puska három testhelyzetű versenyszámban legjobb magyarként Bajos Gitta 12. lett 582 körrel. Az aranyérmet a német Anna Janssen szerezte meg, aki az aranycsatában 16-10-re verte meg a lengyel Aneta Stankiewiczet, aki a második lett, míg harmadik az osztrák Nadine Ungerank a 18 országot felvonultató eseményen. 

 

Pekler Zalán: "Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem ezt a rangos versenyt. A felkészülés fókuszában most az 50 méter volt, ezért ettől a számtól vártam a jó szereplést. Bár mindhárom testhelyzetben jól lőttem, maradtak még benne körök. Még szokni kell ezt az új döntős lebonyolítási formát. Annak nagyon örültem, hogy Istókkal lőhettem az aranymeccset, de azt nem bánom, hogy végül az én nyakamba akasztották az aranyérmet."

A második versenynapon sem maradtak a magyar versenyzők érem nélkül az 1. Masped Shooting Cup nemzetközi sportlövőversenyen, a budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A nők 10 méter légpisztoly versenyszámában Major Veronika és Fábián Sára Ráhel is bejutott a nyolcas döntőbe. Előbbi 577 körrel az első helyen, míg utóbbi 572 körrel ötödikként. Major Veronika a finálé első, kiesés szakaszában 144.4 körrel hetedik lett. Fábián Sára Ráhel a döntőben nagyszerűen lőtt, és 247.9 körös teljesítménnyel az első helyen zárt, és lőhetett az aranyéremért a második szerb Brankica Zariccsal (247.2). Az aranymérkőzésen a korosztályos világbajnok szerb magabiztosan, 16-4-re nyert, de a még juniorkorú magyar versenyző - négy hónapnyi kihagyás után - így is kiválóan szerepelt. 

A magyarok eddig egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a 18 országot felvonultató eseményen. 

 

Fábián Sára Ráhel: "Az alapverseny egyenletes volt, a végét leszámítva. Technikailag összeszedetten lőttem. Ahhoz képest, hogy novemberben versenyeztem legutóbb, az 572 kör jó eredménynek számít. A döntő remekül sikerült egészen az aranymeccsig, bár nem vagyok szomorú az ezüstérem miatt." 

 

Dénes Eszter arany-, Mészáros Eszter bronzérmet nyert a 10 méter női légpuska versenyszámban az 1. Masped Shooting Cup nemzetközi sportlövőversenyen, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. Dénes Eszter az alapversenyben 627.3 kört lőtt, és hetedikként jutott a nyolcas döntőbe, míg Mészáros Eszter a negyedik helyen 628 körrel. A fináléban a kieséses szakasz végén Mészáros Eszter köregyenlőséggel állt a második-harmadik helyen 261.9 körrel. A szétlövésbenben azonban a lengyel Aneta Stankiewicz volt a jobb, így ő lőhetett az aranyért a finálé első szakaszának legjobbjával, Dénes Eszterrel (262.5 kör). Kissné Oroszi Edit tanítványa az aranycsatában is magabiztosan versenyzett, és 16-10-re verte meg lengyel ellenfelét, elhódítva ezzel az aranyérmet. 

 

Dénes Eszter: "Az alapverseny nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Az egyetemi tanulmányaim miatt mostanában kevesebbet tudtam edzeni. A döntőben nagyon jól összpontosítottam, és már szép nagy tízeseket lőttem. Nem tagadom, az aranyéremért szívesebben lőttem volna Mészáros Eszterrel, de ha már így alakult, akkor a lengyel ellenfelemet kellett legyőznöm. Készülünk az olimpiai kvalifikációs kairói világbajnokságra, ahol 10 méteren szeretnék nagyon jól lőni."

 

A 10 méter férfi légpuskaszámban két magyar jutott be a döntőbe az alapversenyből: Péni István másodikként 630.7 körrel, Pekler Zalán pedig a hatodik helyen 627.7 körrel. A fináléban aztán Péni István a negyedik (259.7 kör), Pekler Zalán az ötödik helyen (207.3 kör) zárt. A harmadik helyet a német Maximilian Dallinger szerezte meg 260.2 körrel. Az aranycsata pedig a szlovák Patrik Jany és az osztrák Martin Strempfl között zajlott, amit a szlovák nyert meg hatalmas izgalmak után 17-15-re. 

A 25 méter standardpisztoly open versenyszámban - amely nem szerepel az ötkarikás programban - a lengyel Piotr Daniluk (572 kör) nyakába akasztották az aranyérmet, a második helyen a cseh Matej Rampula végzett 571 körrel, bronzérmes lett Major Veronika 570 körrel. Így már az első napon egy aranyat és két bronzot nyertek a magyar sportlövők. 

 

Május 4. és 8. között Budapesten, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren kerül sor az 1. Masped Shooting Cup nemzetközi sportlövőversenyre. Az eseményen 18 ország mintegy 550 sportlövője indul. Az első versenynap május 5-e, csütörtök.

 

Győrik Csaba szövetségi kapitány: "A nevezésekből már látható, hogy tele van a mezőny olimpiai és világbajnoki érmesekkel, amely hatalmas rangot ad az eseménynek. A hagyományos, nagy plzeni verseny idén májusban elmarad, azt igyekszünk pótolni. Ezzel is magyarázható, hogy ilyen népes a mezőny. Magyarországot legjobb sportlövőink fogják képviselni, konkrét, érmek számában megfogalmazott célkitűzés nincs. Ez egy felkészülési állomása az idei kvalifikációs Európa-bajnokságnak, világbajnokságnak, amelyeken már párizsi kvótákat lehet lőni. Egyben versenyzőink a legújabb döntős szabályokat is versenyszituációban gyakorolhatják." 

 

Itt pedig egy lista a külföldi világhírű sportlövőkről.

 

REITZ Christian GER

ISSF versenyeken 26 arany, 25 ezüst és 16 bronzérem.

Gyorstüzelő pisztoly:
Olimpiai bajnok Rió, olimpiai bronz Peking, olimpiai 5. Tokió, olimpiai 6. Londonban.
Világkupa Döntő: 2 arany, 4 ezüst, 1 bronz.
Világkupákon: 13 arany, 8 ezüst, 6 bronz.
Európa-bajnokdóság: 1 arany, 1 ezüst, 3 bronz.

Légpisztoly:
Olimpiai 5. Tokióban.
Világkupa Döntő 1 arany.
Európa-bajnokság 1 arany.

 

REITZ Sandra GER

ISSF versenyeken 1 arany, 4 ezüst és 2 bronzérem.

Világkupa 2 ezüstérem

Európa Játékok 1 bronzérem

 

KARSCH Monika GER

ISSF versenyeken 5 arany, 3 ezüst és 4 bronzérem.

25 m pisztoly:
Olimpiai ezüstérmes Rióban
Világkupa Döntő 1 arany, 1 bronz.
Világkupa 1 arany.
Európa-bajnokság 2 aranyérem, 1-1 ezüst és bronz.
Európa Játékok 1 bronz.

Légpisztoly:
Európa-bajnokság 1 ezüstérem.

 

DAMIR Mikec SRB

ISSF versenyeken 10 arany, 21 ezüst és 3 bronzérem.

Légpisztoly:
Olimpiai ezüstérmes Tokióban
Világkupa Döntő 1 arany.
Világkupán 1 arany, 4 ezüst.
Európa-bajnokság 3 ezüstérem.
Európa Játékok 1 arany.

50 m pisztoly:
Világbajnokság 1 ezüst.
Világkupa Döntő 1 arany.
Világkupákon 3 arany, 2 ezüst és 1 bronz.

 

WIMMER Carina GER

Légpisztoly Európa-bajnok

 

VENNEKAMP Doreen GER

25 m pisztoly:
Világbajnokság 1 ezüst Changwon 2018
Világkupa Döntő 1 arany Wroclaw 2021

 

STRAUB Isabella GER

50 m puska 3 testhelyzet
VB ezüst Changwon 2018

50 m puska fekvő
VB ezüst Changwon 2018
2x junior Európa-bajnok.

 

ARSOVIC Andrea SRB

ISSF versenyeken 11 arany, 4 ezüst és 6 bronzérem.

50 m puska 3 testhelyzet
Olimpiai 8. helyezés Tokió

Légpuska:
Világkupa Döntő 2 arany, 1 ezüst, 1 bronzérem.
Világkupán 2 arany, 1 ezüst, 2 bronzérem.
Európa-bajnokságon 2 arany, 1 ezüst, 1 bronzérem.
Európa Játékok 1 arany.

 

MATHIS Thomas AUT

50 m puska fekvő
VB bronz Changwon 2018
Világkupa 1 ezüst, 1 bronzérem.
Európa-bajnokság 1 ezüst.

 

BARTNIK Thomas POL

50 m puska 3 testhelyzet
Világbajnok 2018 Changwon
Világkupa 1 bronzérem.

 

DEBEVEC Rajmond SLO

ISSF versenyeken 41 arany, 32 ezüst és 44 bronzérem.

50 m puska 3 testhelyzet
Olimpiai bajnok Sydney 2000
Olimpiai bronzérem Peking 2008
Világbajnokság bronzérem Barcelona 1998
Világkupa Döntőkön 4 arany, 1 ezüst, 2 bronzérem.
Világkupákon 14 arany, 11 ezüst, 6 bronzérem.
EB 1 arany, 2 bronz.

50 m puska fekvő
Bronzérem London 2012
Világbajnoki ezüst Lahti 2002
Világkupa Döntőkön 1 arany, 1 ezüst.
EB 1 arany, 1 bronz.

Légpuska:
VB ezüst Moszkva 1990
Világkupákon 13 arany, 6 ezüst, 7 bronzérem.