Elhalasztják a csangvoni világkupát

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) úgy döntött, hogy elhalasztják az áprilisi csangvoni sportlövő világkupát, amelyre április 16. és 27. között került volna sor.

 

Győrik Csaba szövetségi kapitány: "A koronavírus-járvány miatt a Dél-Koreába beutazókra kötelező kéthetes karantén vár, ezért döntött úgy az ISSF, hogy elhalasztja a világkupát. A Magyar Sportlövők Szövetsége erre úgy reagált, hogy április utolsó hétvégéjén egy rangos hazai versenyt rendez a Fehér úti Nemzeti Lőtéren, hogy sportolóink számára legyen versenyzési lehetőség. Március 18. és 29. között Újdelhi viszont megtartja a világkupát, ahol öt magyar versenyző indul majd, öt puskáslövő, Péni istván, Sidi Péter, Pekler Zalán, Dénes Eszter és Horváth Lea. Idén a tokiói nyári olimpia az év fő versenye, de a május 20-án kezdődő eszéki Európa-bajnokság egy nagyon fontos állomás lesz, ahol még szeretnénk gyarapítani ötkarikás kvótáink számát. Férfi és női légpuskában, valamint férfi és női skeetben 2-2 hely kiadó még, míg a többi számban már csak nemenként egy kvótát osztanak ki."

 

Mint ismert, a magyar sportlövők közül eddig a pisztolyos Major Veronika, valamint a puskás Mészáros Eszter, Péni István és Sidi Péter harcolta ki az olimpiai indulás jogát. 

km