Mészáros Eszter második Eszéken

Mészáros Eszter a junior lány légpuska versenyszám döntőjében 247,8 kört lőtt és  dobogó második fokára állhatott!

A junior lány légpuskaszámban a már tokiói induló Mészáros Eszter (Gödöllői EAC) ezüstérmes lett 247.8 körrel a lengyel Julia Ewa Piotrowska mögött (249.8), így rögtön az első napon megszületett a magyar küldöttség első medálja. Szucsák László tanítványa az alapversenyben 628.1 körrel az élen zárt. 

 

Mészáros Eszter: "Az alapversenyben az elején nem volt meg a ritmus, de aztán rátaláltam. Nem estem kétségbe, jó lett a vége. Ugyanakkor a döntőben eredményben és helyezésben is jobbat szerettem volna elérni. Régen volt már ilyen versenyszituáció. Wroclawban bő egy éve harmadik voltam a 10 méteres egyéni számban. Lépegetek előre. Még nem számolom a napokat, de már Tokió jegyében edzem, versenyzem." 

 

Szucsák László: "Eszter a közelmúltban érettségizett, így úgy gondoltuk, hogy a juniorverseny is megfelelő felkészülési állomás lesz az olimpia szempontjából. Ráadásul szinte borítékolható volt a képességei alapján, hogy a dobogóra fog állni a korosztályában. Az elmúlt hetekben az 50 méteres számban is sokat dolgoztunk. Júniusban lesz még egy világkupaverseny itt, Eszéken, aztán már a tokiói olimpia következik. Optimista vagyok."