A pisztolyos és puskás csapatunk is Európa-bajnok!

Result book EYLCH 2019 Budapest

 

Európa-bajnoki címet nyert mind a két csapatunk!

Ennél jobban nem is végződhetett volna az 1. alkalommal megrendezett 10 méteres Ifjúsági Európa-bajnokság, hiszen a magyar pisztolyos és puskás csapat is aranyérmes lett a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. 

A szombati nap délelőttjén a puskásaink a finneket verték meg 44-4-re (pénteken a lengyeleket 46-2-re, az olaszokat 26-22-re), a pisztolyosok pedig a lengyeleket 30-18-ra (pénteken a cseheket 26-22-re, a litvánokat 34-14-re), így mindkét magyar együttes az aranyéremért mérkőzhetett. 

 

A pisztoly vegyes csapat döntőjében a magyarok semmit nem bíztak a véletlenre, és 82-62-re győzték le az olaszokat. Itt már a szabályok szerint 20 lövést adtak le a versenyzők, és lövésenként értékeltek (a jobb eredmény két pontot ért, döntetlennél 1-1 pont járt), illetve csak addig lőtték a finálét, amíg az egyik csapat behozhatatlan előnyre nem tett szert. 

Komáromi Krisztina-Federico Maldini 20-16

Nagy Bálint-Matteo Mastrovalerio 19-17

Fábián Sára-Brunella Aria 24-12

Klem Barnabás-Cristina Magnani 19-17 

Természetesen a döntőben nem szerepelt további két versenyzőnek, Jákó Miriamnak és Tóth Balázsnak is járt az aranyérem. 

 

A puska vegyes csapat döntő hatalmas izgalmat hozott, és itt mind a 20 lövést le is adta a nyolc versenyző. A magyar együttes végül 81-79-re győzött Szerbia ellen. 

Mészáros Eszter-Teodora Vukojevic 20-20

Bajos Gitta-Marko Ivanovic 23-17

Klenczner Márton-Kristina Lazarevic 21-19

Török Ferenc-Djordje Savic 17-23

Itt is járt az aranyérem a döntőben nem lövő Dénes Eszternek és Hammerl Somának is.  

 

Joó Éva utánpótlás igazgató: "Ennél eredményesebben nem is sikerülhetett volna az 1. Ifjúsági Eb. A pisztolyos versenyzőink nagyon kellemes meglepetést szereztek, mert tőlük nem vártuk az aranyérmet. Nagy bravúr ez az első hely, amiért óriási gratuláció jár. Győzelmükben biztosan nagy szerepet játszott az is, hogy hazai pályán, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren versenyezhettek. A magyar puskásoktól nem is titkoltan érmet reméltem, és a pisztolyosok győzelme után nem volt könnyű a dolguk, nyomhatta őket a teher, hiszen ők sem akarták az aranynál alább adni. Nagyon nagy izgalmak után sikerült is, úgyhogy róluk is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni."

KM