Jákó Miriam bronzérmet nyert 25m pisztoly versenyszámban

Jákó Miriam a 25m pisztoly junior lány versenyszámban 23 találattal a 3. helyen végzett!
Első az olasz Veccaro Margherita Brigida 28 találattal, és a második orosz Bevz Albina 26 találattal, mögött.

Fábián Sára Ráhel 13 találattal 6. helyezett lett

A mindössze 17 esztendős, még ifikorú Jákó Miriam 23 találattal bronzérmes lett, míg Fábián Sára Ráhel 13 találattal a hatodik helyen végzett a junior lány sportpisztolyosok versenyében az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon. Jákó Miriam az alapversenyben 578 kört lőtt, ezzel az első helyen, míg Fábián Sára Ráhel 569 körrel nyolcadikként került a döntőbe.

 

Jákó Miriam: "A felnőtt légpisztoly versenyszám volt a fókuszban. Szerettem volna ott döntőbe jutni, és harcban lenni az ötkarikás kvótáért. Pár kör hiányzott, ami miatt el voltam keseredve. A sportpisztolyban nem vártam az érmet, de ez életem első Európa-bajnoki medálja, aminek nagyon örülök. Az első napi pontlövészet után már sejtettem, hogy döntős lehetek és akár érmet is nyerhetek. A fináléban maradt még néhány találat. Kevésen múlott, hogy fényesebb legyen az érem, de elégedett vagyok."

 

Jákó Csaba edző: "Az alapversenyben elért eredményénél tud többet, és maradt még pár találat a fináléban is. Ezzel együtt kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott. A döntőben is higgadt maradt, fejben ott volt. Előzetesen a fináléba jutást vártam a sportpisztolyban, nagyon örülök a bronzéremnek. Ugyanakkor a felnőtt légpisztoly számban szerettünk volna versenyben lenni az olimpiai kvótáért, nem sokon múlott a döntő."