Koronglövő érmek Trnavában!

Hétvégén Trnavában rendezték meg a Memorial Vojtecha Vargu st. nemzetközi versenyt, amelyen 5 koronglövőnk képviselte hazánkat.

Skeeten 2-2 férfi és női versenyző, Trap versenyszámban meg egy versenyzőnk indult el a megmérettetésen.

A versenyzőket az évszaktól eltérően hihetetlen időjárás fogadta.

4 fok, időnként 50-60 km/órás szél, és eső.

A nőknél mindkettő versenyzőnk, Molnár Diána, és Tömör-Tones Petra is bejutott a hatos fináléba, míg a férfi mezőnyben ez most csak Győri Domonkosnak sikerült.

Sajnos Domokos Gábornak nem sikerült megismételnie a múltkori remek dobogós eredményét, bár a végsőkig harcolt érte.

A férfiaknál Győri Domi nagyon szépen szerepelt az alapszakaszban is, melynek következményeként 6. helyen jutott be a délutáni fináléba.

Domi egy fegyverváltáson esett át, ami köztudottan egy kis időt vesz igénybe, mire a versenyző megszokja az új fegyverét.

Ennek ellenére a döntőben folytatta remek szereplését, és az előkelő 3. helyen végzett.

A nőknél is kiélezett és kemény alapszakasz verseny volt, ugyanis a sportolókat meglepetésként érte a már-már télies időjárás.

Molnár Dia harmadik helyen, míg a még mindig csak junior korú Petra a negyedik helyen jutott a döntőbe.

A lányok nagyon érett és összetett versenyzést mutattak be, annak ellenére, hogy mindketten betegek voltak. Dia enyhe hátfájdalmakkal küzdött, Petra meg tüszős mandulagyulladással érkezett a versenyre.

Mivel a lányok készültek erre a versenyre, már nem akarták lemondani.

A fináléban harmadikként, ezzel a negyedik helyet megszerezve, Molnár Dia esett ki, míg Petra, végig az első-második helyen menetelve a döntőben, végül ezüstéremmel zárt.

A döntő 60 lövése után az első két helyezett holtversenyben volt, ezért a ritkán látott szétlövés következett.

Itt a csehek Európa-bajnoka bizonyult jobbnak, de úgy gondolom, hogy Petra ezzel az ezüstéremmel is nagyon boldogan utazott haza.

Trap versenyszámban, Moldován Marcellnak is nagyon nehéz dolga volt, hiszen mint minden Trap versenyen itt is nagyon erős, és népes mezőny jött össze.

Ennek ellenére Marcell az előkelő 13. helyet szerezte meg.

 

Gratulálunk a versenyzőknek!