Major Veronika harmadik Changwon-ban!

2022.07.12.

10m Air Pistol Women Ranking Match

YouTube

A 10m Női légpisztoly döntőjében bronzérmes lett Major Veronika 247,9 körrel

Megszületett a második magyar érem a sportlövők csangvoni világkupáján. A nők 10 méter légpisztoly versenyszámában Major Veronika bronzérmes lett 247.9 körrel. Az alapversenyt még hétfőn rendezték, ahonnan a szám Európa-bajnoki bronzérmes magyar versenyzője hatodikként kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe 579 körrel. A számot a szerb Zorana Arunovic nyerte meg. 

Már biztosan érmes a Mészáros Eszter, Péni István kettős a 10 méter légpuska vegyes csapat versenyszámban, miután az alapversenyben 630.3 körrel a második helyen végzett és így holnap az aranyéremért lőhet a Mehuli Ghosh, Tushar Shahu Mane indiai párossal. 

 

Major Veronika: "Az alapversenyt nem éreztem olyan jónak, pedig ugyanannyit lőttem, 579 kört, mint Bakuban a világkupán. Így aztán nagy öröm volt, hogy bekerültem a fináléba. A döntőben erősen kezdtem (51.5 kör az első sorozat), de a következő két sorozat nehézkesen ment. Nagyon fáztam, a légkondicionáló berendezés a nyakamba fújt, picit elmerevedtek az ujjaim. Megmelegítettem őket, és az utolsó két sorozatban már sikerült jól teljesítenem. Szerettem volna légpisztolyban is világkupa-érmet nyerni ebben az évben, és nagyon örülök, hogy ez sikerült."