Megvan az Eb csapat!

Az EB helyszíne: HONLAPJA
WROCŁAWSKIE PRZEDSIĘBIORSTWO HALA LUDOWA SP. Z O.O.
Címe:
ul. Wystawoawa 1
51-618 WROCŁAW

 

27 fős magyar csapat utazik a hivatalosan február 23-án kezdődő (első versenynap: február 25., kedd) wroclawi, 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságra.

A férfiaknál a légpuskában Péni István és Sidi Péter mellett a még juniorkorú Klenczner Márton is a felnőttek között versenyez, és ugyanez a helyzet a női légpisztolyban is, ahol Major Veronika és Sike Renáta mellett Fábián Sára is a felnőtt csapat tagja. A női légpuskában nagyon fiatal magyar hármas indul, hiszen az elsőéves felnőtt Toma Dorina mellett a juniorkorú Dénes Eszter és a szintén junior Bajos Gitta képviseli a magyar színeket. A férfiaknál a légpisztolyban Tátrai Miklós, Hegedűs László és Babéj Ádám indul a lengyelországi kontinensviadalon. 

Győrik Csaba szövetségi kapitány: "5-7 érem, köztük egy arany és egy olimpiai kvóta megszerzése a célkitűzés. Természetesen nem fogok bánkódni, ha ennél több magyar sportlövő is kvalifikálja magát a tokiói olimpiára, hiszen eddig három versenyzőnk harcolta ki az indulás jogát. Fábián Sára és Klenczner Márton fiatal kora ellenére azért került be a felnőtt csapatba, mert olyan szintű eredményre képesek, amivel a felnőttek között is a döntőbe kerülhetnek. A futócéllövő férfiaknál bár a válogatókon Sike József volt a legjobb, nem kívánt indulni, mert az eredményei saját elvárásának nem feleltek meg." 

A lengyelországi kontinensviadalon férfi és női légpisztolyban, valamint férfi és női légpuskában is 2-2 olimpiai kvóta talál gazdára. Korábban Péni István a kisöbű szabadpuskások összetett számában, Major Veronika a sportpisztolyban, valamint Mészáros Eszter a légpuskában harcolta ki az olimpiai indulás jogát. 

A csapatversenyeket ezúttal is külön napokon rendezik, tehát nem az egyéniben elért eredmények összeadásából adódik.