Mészáros Eszter - Péni István párosunk ezüstérmes Changwon-ban!

2022.07.13.

A légpuska vegyespáros csapatunk Mészáros Eszter - Péni István ezüstérmet nyertek!

Final 10m Air Rifle Mixed Team

Ezüstérmes lett a  Mészáros Eszter, Péni István kettős a 10 méter légpuska vegyes páros versenyszámban a sportlövők csangvoni világkupáján, miután az aranymérkőzésen 17-13-ra alulmaradt a Mehuli Ghosh, Tushar Shahu Mane indiai párossal szemben. A végig kiélezett aranycsatában a magyarok 2-0-ra vezettek, de aztán az ellenfél fordított 5-3-ra és szinte végig tartotta az előnyét. A folytatásban Mészáros Eszterék 13-13-nál utolérték az indiaiakat, de az utolsó két sorozatban az ellenfél volt a jobb. 

Előbb hétfőn Mészáros Eszter szerzett bronzérmet a 10 méter légpuska egyéni számában, majd kedden ugyanez a bravúr sikerült a 10 méter légpisztoly számban Major Veronikának is, így a magyar küldöttség a 25 és 50 méteres versenyszámok előtt egy ezüst- és két bronzérmet nyert.

Péni István: "Az egyéni versenyben nem jöttek az igazán nagy tízesek, és így egyetlen tizeddel maradtam le a döntőről. Talán az átállás sikerülhetett volna jobban. Amit viszont a sors elvett tőlem az egyéniben, azt visszaadta a párosban, mert ezúttal meg nagyon sok 10.7-et, 10.8-at lőttem. Az aranycsata kiegyenlített volt, sőt tizedre mi többet lőttünk (315.3 - 314.7), mint az indiaiak, de ez a versenyszám a pontok alapján dől el, és így 17-13-ra kikaptunk. Sajnáljuk, hogy nem sikerült megszerezni az aranyat, de az ezüstnek is nagyon örülünk Eszterrel!"