Mészáros Eszter - Péni István párosunk győzött - ISSF WORLD CUP / OSIJEK

Az új olimpiai számban, a légpuska vegyes párosban magyar siker született az eszéki sportlövő világkupán. A Mészáros Eszter, Péni István kettős a kvalifikáció első részében, a 2x30 lövés során 626.1 körrel a hetedik helyen jutott tovább a nyolc közé. A Q2-ben, a 2x20 lövés során parádésan lőttek a magyarok, hiszen 420.1 körrel az élen zártak, és lőhettek az aranyéremért a Julija Karimova, Szergej Kamenszkij duó ellen. Az aranycsatában az oroszok már 13-11-re vezettek, de innen fordítottak Mészárosék és győztek 17-13-ra. 

 

Mészáros Eszter: "A kvalifikációban még nem ment olyan jól, ahogy szerettem volna, de az aranyéremért zajló mérkőzésen már kiegyensúlyozottan lőttem. Végig szoros versenyben voltunk az oroszokkal, nagyon örülök az aranyéremnek. A két nappal ezelőtti egyéni győzelemről pedig annyi, hogy nagyon szerettem volna világkupa-érmet szerezni. Az alapversenyből a hetedik helyen jutottam a döntőbe, ahol magabiztos versenyzést mutattam be. Az eszéki Eb-n gyakorolhattam a döntőket, és azok az érmes eredmények nagy önbizalmat adtak a mostani világkupára is. Elhittem, hogy tudok jó finálét lőni. Azért is fontosak ezek a vk-k, mert ilyenkor van bennem egy versenydrukk, amit ki kell tudni kapcsolni. A hazai válogatók nem adják ugyanazt az érzést és persze a mezőny is sokkal erősebb." 

 

Szucsák László, Mészáros Eszter edzője: "Jól lőttek az oroszok, a végén nagy tízesek kellettek az aranyéremhez. Az olimpia szempontjából fontos volt a párosnak is ez a világkupa. Az összeszokottság sokat érhet Tokióban, hiszen ez a kettős képviseli majd a magyar színeket a japán fővárosban."

 

Péni István: "Emlékeim szerint másodjára lőttünk együtt, úgyhogy ennél jobban nem is sikerülhetett volna. Egy jó felkészülési verseny volt az olimpia előtt. Az első helyért zajló mérkőzésen az oroszok is kiválóan lőttek, de szoros küzdelemben sikerült elhoznunk az aranyérmet, aminek nagyon örülök."