MSSZ Tisztújító küldöttgyűlés ON-LINE 2021. november 15. 13.00

A következő, párizsi olimpiai ciklus végéig Nagy Györgyöt választotta meg elnöknek a Magyar Sportlövők Szövetségének küldöttgyűlése. Az immár harmadik elnöki ciklusa előtt álló Nagy Györgyöt 112 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül választották meg a küldöttek. A küldöttgyűlést a koronavírus-járvány miatt online formában tartották. Alelnök lett Boros György, Kissné Oroszi Edit, Mergancz Sándor és dr. Molnár Attila. Az elnökség további tagjai: Ablonczy Orsolya, Fodor László, dr. Gáspár Miklós, Hegyi Norbert, Keczeli Zoltán, Kisvárdai István, Laczik Zsolt, Nagy Béla, id. Péni István, Sinka László.  

 

Az új elnökség első ülésén egyhangúlag Sinka Lászlót választotta meg az MSSZ főtitkárának.  

 

Nagy György: “A bizalom hatalmas jelének tekintem, hogy egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül választott meg ismét a küldöttgyűlés a Magyar Sportlövők Szövetsége elnökének. Ez már a harmadik elnöki ciklusom lesz, amely a párizsi ötkarikás játékok végéig tart. Az első két ciklus legfontosabb eredménye, hogy felépült a Nemzeti Lőtér a kiemelt állami támogatásnak köszönhetően, hogy a javaslatomra az Európai Sportlövő Szövetség (ESC) elindította az Ifjúsági Európa-bajnoki versenysorozatot. A világbajnokságokon és kontinensviadalokon megszerzett magyar érmek sokasága jelzi a sportág erejét. Hiányérzetem azért van, mert Rio de Janeiróban és Tokióban nem szereztünk olimpiai érmet. Sokat dolgozunk majd azért, hogy Párizsban ez a célunk is teljesüljön.” 

 

Sinka László: "Megtiszteltetés számomra, hogy továbbra is a Magyar Sportlövők Szövetsége főtitkári posztját tölthetem be. Sok feladatunk van mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren. A 150 éves szövetségnek méltónak kell lennie hagyományaihoz, eredményességéhez és ennek érdekében nagy összefogással kell együttműködni a klubokkal, a szakágakkal, a szakmai bizottságokkal, a megyei szövetségekkel és az MSSZ iroda munkatársaival."

YouTube élő

Tisztelt Sporttársak!

 

Az egyre súlyosbodó járványhelyzet miatt az MSSZ elnöke, Nagy György úr döntött a 2021. évi tisztújító küldöttgyűlés megtartásának technikai feltételeiről.
Ennek értelmében az eredeti időpontban, 2021. november 15-én (hétfő), 13:00 órakor on-line Küldöttgyűlésre kerül sor.

 

Napirendi pontok: Tisztújítás

A Magyar Sportlövők Szövetsége elnöke, alelnökei, elnökségi tagjai, a FEB elnöke, a FEB tagjainak megválasztása.

 

Határozatképtelenség esetén a Ptk. 3:76 § (3) bekezdésére hivatkozva a megismételt küldöttgyűlést 2021. november 22. (hétfő) 13.00 órára hívjuk össze on-line, változatlan napirenddel, amely a szavazati joggal rendelkezők létszámától függetlenül határozatképes.

 

Kérjük azon megyéket és egyesületeket, akik eddig még nem küldték el a küldöttek nevét és email címét az MSSZ részére, hogy a küldöttek nevét és email címét hangsúlyozottan kérjük, megküldeni:  2021. november 9-ig az iroda@hunshooting.hu email címre.