Nagy György az ESC alelnöke és Magyarország rendezheti a 2024. évi 10m-es Európa-bajnokságot!

Nagyszerű hírek érkeztek Larnacából, ahol az ESC közgyűlésének második napján a szervezet vezető testületének tagjait választották meg valamint az Európa-bajnokságok rendezését ítélték oda. Szövetségünk elnökét, Nagy Györgyöt az ESC alelnökévé választották, míg a Magyar Sportlövők Szövetsége a 2024. évi 10m-es EB rendezője lett. Sportlövészetben magyar sportdiplomata elsőként jutott ilyen magas pozícióba, míg a 2024. évi EB-nek az ad külön jelentőséget, hogy ez lesz a párizsi olimpia kontinentális kvalifikációja a 10m-es számokban. Szívből gratuláluk ezekhez a fantasztikus sportdiplomáciai sikerekhez!!!

 

Nagy György: "Óriási megtiszteltetés ez számomra. Alexander Ratnert nagyon jól ismerem, eddig is nagyon jól tudtunk együtt dolgozni az elnökségben. Úgyhogy tovább tudjuk fejleszteni a nemzetközi szövetséget és a sportlövészetet. Nyolc jelölt volt és a három eddigi alelnök mellett engem választottak meg erre a tisztségre.

Nagyon erős volt a magyar pályázat a 2024-es 10 méteres Eb-re, így a végére nem maradt ellenfél. Megpróbálunk megint nagyon jó házigazdái lenni az eseménynek, amelyet szinte már hagyományosan Győrben rendezünk. 2016-hoz hasonlóan ismét ez lesz az utolsó olimpiai kvótaszerzési lehetőség az európaiaknak. Akkor három kvótát is gyűjtöttünk, a magyar versenyzőknek ez megint nagyon jó lehetőség lesz, hogy hazai pályán kiharcolják az olimpiai indulás jogát.