Skeet férfi versenyszám

2021. július 25. 03.00.

 

Az olimpiai aranyérmet az amerikai HANCOCK Vincent olimpiai rekorddal 59 koronggal nyerte meg, ezüstérmes a dán HANSEN Jesper 55 koronggal és bronzérmes a kuwaiti ALRASHIDI Abdullah 46 koronggal.

Döntő
Kvalifikóció

 

SKEET/férfi versenyszám

 

A Skeet férfi versenyszám a Nemzetközi Sportlövő Szövetség versenye, ahol a versenyzők 8 különböző lőálláson kell eltaláljanak szimpla és dupla, színes agyag korongokat, amelyet jobbról és balról kidobó házakból lőnek ki. A bal oldali házat „High House”-nak, „magas torony”-nak nevezik míg a jobb oldali ház neve „Low House”, „alacsony torony. A versenyzők 6 fős sorozatokban (rotte) egyesével lőnek felváltva, a különböző lőállásokban. A versenyzők a fegyverüket deréktájra leeresztve tartják, azt csak a korong megjelenésekor emelhetik vállba. Minden versenyző saját maga kéri a korongját hangjelzéssel, mely 1-3 mp alatt jelenik meg.

Kvalifikáció

Az alapversenyben minden lövőnek 125 korongot kell lelőnie, 5 sorozatban. Egy-egy sorozatban 25 korongra lő mindenki. Minden sorozatban 6 versenyző szerepel, akik az 1,2,3,4,5,6,7,8-as lőállásokról lőnek balról jobbra haladva és lelőnek egyes vagy dupla korongokat a szabályos sorrendben.

Döntő

A legjobb 6 versenyző az alapversenyből továbbjut a döntőbe, ahol összesen 60 korongra lőnek a 3,4,5 lőálláson, tízes szériákban. A döntőben csak dupla korongokra lőnek.

3-as lőállás: 1 normál dupla és egy fordított dupla korong. 4-es lőálláson: 1 normál dupla korong/1 fordított dupla korong (tízes sorozatonként felváltva) 5-ös lőállás: 1 normál dupla és egy fordított dupla korong.

20 lövés (10 dupla korong) után kiesik a 6. eredményt elért versenyző. 30 lövés után kiesik az ötödik eredményt elért versenyző, 40 lövés után a negyedik, 50 lövés után a harmadik, aki bronzérmes lesz. A legjobb kettő versenyző az aranyéremért küzd az utolsó tízes szériában. A döntetlent KO párbajjal (első hibáig) kell eldönteni.

 

RecordScore 

QWR 125 pts ITA LUCHINI Valerio Beijing (CHN)9 Jul 2014 

QOR123 ptsIOP ALRASHIDI Abdullah Rio de Janeiro (BRA)13 Aug 2016

QOR123 ptsSWE SVENSSON Marcus Rio de Janeiro (BRA)13 Aug 2016