Sporttörténelmi siker

A második helyen végzett a Péni István, Dénes Eszter magyar kettős a légpuska vegyes páros versenyszámban a wroclawi, 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságon, miután az aranyéremért zajló csatában 17-13-ra kikapott a Vlagyimir Maszlenyikov, Julija Karimova orosz duótól. Péniék 2-4 után fordítottak 6-4-re, sőt 12-10-re is még vezettek, de a hajrában az orosz páros jobbnak bizonyult. 

Péni István és Dénes Eszter ezüstérme így is sporttörténelmi, hiszen korábban ebben a versenyszámban a felnőtteknél még magyar páros nem nyert érmet világversenyen. Ráadásul az egyik új olimpiai számról van szó. 

A magyar kettős alaperedménye pedig nemcsak új Európa-rekord, hanem világcsúcs is. 

Dénes Eszter (aki a könnyeivel küszködött az aranycsata után): " Nagyon örülök ennek az ezüstéremnek, de úgy érzem, hogy többet is hozzá tudtam volna tenni a párosunk eredményéhez, ami aranyérmet jelenthetett volna. Az alapverseny és a középdöntő kellemes meglepetés volt számomra, mert nagyon stabilan, jól lőttünk. Ez a második felnőtt Európa-bajnokságom, és azon leszek, hogy holnap ötkarikás kvótát szerezzek légpuskában, de 2024 Párizs lehet az én olimpiám."

Péni István: "Óriási értéke van ennek az ezüstéremnek, amivel nagyon elégedettek lehetünk. Persze kicsit szomorúak is vagyunk, hiszen nyerni jöttünk, de a sportban ez nem mindig sikerül. Bennünk volt a győzelem, jobb formában voltunk, mint az oroszok, amit az alapversenyben elért világrekord is bizonyít."