Szakágvezető
Szentesi Tibor
Szentesi Tibor
(+36 70) 850 3888

A Target Sprint egy izgalmas sport mindenki számára, amely ötvözi a futást a sportlövészettel, ezáltal az ügyességet a pontossággal. Egyszerű, gyors és szórakoztató versenyszám, melynek szabályrendszere a biatlonén alapul.

2013-ban a Nemzetközi Spotrtlövő Szövetség (ISSF) vezette be a Target Sprintet nem titkolva a döntés jövőbeni célját, amely az volt, hogy a közeljövőben az új versenyszám olimpiai szintre fejlődhesse ki magát.

A Target Sprintről dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy 1200 méter futásból és 10 méterre lévő, 35mm átmérőjű bukócélok leküzdéséből álló komplex, nagy állóképességet és pontos lőkészséget igénylő versenyszám. A sportlövészeknek az 1200 métert, 3x400 méteres résztávokban kell teljesíteniük, miközben körönként 5-5 bukócélt küzdenek le. A versenyzőknek nem kell a hátukra venni a légpuskájukat a futás ideje alatt, azt a lőállásokban hagyják.

A verseny legnehezebb feladatát talán a futás közben történő lövészet jelenti, ugyanis a sprint után a versenyzőknek vissza kell nyugtatniuk a légzésüket olyannyira, hogy minél gyorsabban és minél kevesebb lövésből le tudják küzdeni a célokat.

A versenyben különböző kategóriákban nemenként egyéni, csapat (3fő) és vegyes csapat (2 fő) számokat lehet rendezni.

Ezt az „új” versenyszámot bátran ajánlom azoknak, akiknek a klasszikus légpuskás vagy pisztolyos sportlövészetet nem igazán éreztek magukénak, hanem inkább egy küzdelmesebb és taktikusabb versengésnek örülnének leginkább.

 

Szakági bemutatófilm: https://www.youtube.com/watch?v=pxmIgEzbOXI&t=24s
A szakág facebook oldala: https://www.facebook.com/groups/297663270871705/