Trap női versenyszám

Döntő

1. SVK REHAK STEFECEKOVA Zuzana  43OR                       

2. USA BROWNING Kayle                     42                         

3. SMR PERILLI Alessandra                     29                 

4. AUS SCANLAN Laetisha                     26             

ITA STANCO Silvana                     22         

6AUS SMITH Penny                     13

Kvalifikáció

Trap/Női versenyszám


A trap női versenyszám A nemzetközi sportlövő szövetség versenyszáma, ahol a versenyzők 5 különböző lőálláson lőnek színes agyag korongokra, amit a 15 méterre tőlük elhelyezkedő földalatti bunkerból, a „TRAP” – gépekből lőnek ki. Ebben a versenyszámban a versenyzők egyesével lőnek távolodó szimpla korongokra, folyamatosan haladnak tovább a lőállásokra, amint végzett az előttük lévő versenyző.

Alapverseny

Az alapversenyben minden versenyzőnek 125 korongot kell lelőnie, 5 sorozatban.  Minden sorozatban 25 korongot lőnek. A 1-5 lőállásokon balról jobbra haladva 5 korongot lő mindenki, ezt ismétlik ötször. A hatodik versenyző az első lőállás mögött várakozik, hogy odaléphessen az 1. lőállásra miután az 5. lőálláson végzett a versenyző. Az alapversenyben, vállba vett fegyverrel minden korongra kettőt lőhetnek a versenyzők.

Döntő

A legjobb 6 versenyző az alapversenyből továbbjut a döntőbe ahol 50 korongra lőnek mind az 5 állomáson felváltva. A döntő forgása megegyezik az alapversenyével. A döntőben és KO szétlövés esetén minden versenyző csak egy töltényt tölthet a fegyverbe, egy lövést adhat le egy korongra. 25 lövés után kiesik a 6. eredményt elért versenyző. 30 lövés után kiesik az ötödik, 35 lövés után a negyedik. 40 lövés után kiesik a harmadik, aki a bronzérmes lesz. A legjobb kettő versenyző mérkőzik meg az aranyéremért, még tíz lövést adnak le az 1-5 lőállásokon két körben, folyamatos haladással felváltva.