Trap/vegyes páros versenyszám

Arany meccs

Bronz meccs

Kvalifikáció 2021.07.31. 02.00

Trap/vegyes páros versenyszám
 

 

A trap vegyespáros versenyszám a nemzetközi sportlövő szövetség versenyszáma.

A vegyes csapatok két főből (egy férfi, egy nő) álló válogatott csapatok. Mindkét csapattagnak azonos színű, jellegű és megkülönböztetésekkel bíró versenyruházatot kell viselnie. 5 különböző lőálláson lőnek színes agyag korongokra, amit a 15 méterre tőlük elhelyezkedő földalatti bunkerból, a „TRAP” – gépekből lőnek ki. Ebben a versenyszámban a versenyzők egyesével lőnek távolodó szimpla korongokra, folyamatosan haladnak tovább a lőállásokra, amint végzett az előttük lévő versenyző.

Korongok típusa

Az alapversenyben normál, a döntőben (éremmérkőzések) flash korongokat kell használni. A döntőt (éremmérkőzések) a döntő pályán kell lebonyolítani.

 

Alapverseny

A csapatok két tagja azonos rottéban, egymás mellett lőnek oly módon, hogy a férfi csapattag lő elsőként, a nő utána. Minden versenyzőnek hetvenöt (75) korongot kell teljesítenie (3 db 25 korongos rotte)   Az alapverseny végén a csapatok rangsorát a két csapattag (1 férfi, 1 nő) által elért eredmények összegzésével kell elvégezni

Az első négy (4) helyen végzett csapat jut be a döntőbe (éremmérkőzések)

 

Döntő

Az első és második helyen végzett csapatok lőnek az első helyért (arany/ezüst mérkőzés), míg a harmadik ill. negyedik helyen végzett csapatok a bronzéremért.

A bronzmérkőzésre kerül sor elsőként, azt követi az aranymérkőzés a döntő pályán

Korongok száma a döntőben (éremmérkőzések) Huszonöt (25) korong minden versenyzőnek az 1, 2, 3, 4, 5 állásokról (2 jobbos, 1 egyenes & 2 balos korong – normál sorozat)