Arany és bronzérem junior MIX puskában - European Championship 10m Tallinn

Európa-bajnoki aranyérmes 10m légpuska mixed team versenyszámban Tallinnban a Tóth Anna, Török Ferenc vegyes párosunk és ugyanebben a számban bronzérmes a Ferik Csilla, Kálmán Bálint együttes. Íme a döntők videója https://www.youtube.com/watch?v=qqdcBbUpE6g

Újabb két éremmel gyarapodott a magyar küldöttség éremkollekciója a sportlövők észtországi, olimpiai kvalifikációs 10 méteres Európa-bajnokságán, miután a junior puskások vegyes csapat versenyszámában a Török Ferenc, Tóth Anna kettős aranyérmes, míg a Kálmán Bálint, Ferik Csilla duó bronzérmes lett. Ezzel a magyar küldöttség eddig egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett.  

A kedden egyéniben ezüstérmes Török Ferenc, valamint Tóth Anna 626,5 körrel az első helyen zárta az alapversenyt a junior puskások vegyes csapat számában, ami azt jelentette, hogy a második legjobb eredménnyel végző cseh Ondrej Kupec, Veronika Blazcikova páros ellen az aranyérmért küzdhetett. Az egyik fél 16. pontjáig tartó mérkőzésen már az elejétől a magyar kettős volt előnyben, amely magabiztosan 16-8-ra győzött. A Kálmán Bálint, Ferik Csilla kettős is nagyszerűen versenyzett, hiszen 626 körrel a negyedik helyen fejezte be az alapversenyt, így az egyik bronzmérkőzésen léphetett lőállásba, amelyet nagy fölénnyel, 17-5-re meg is nyert az ukrán párossal szemben. 

A junior fiúk 10 méter légpisztoly versenyszámában Rédecsi Máté a nyolcadik helyen végzett.

 

Tóth Anna és Török Ferenc:Vígan álltunk be ma reggel a kvalifikációra, mindkettőnk eredménye kifejezetten jól sikerült, az utolsó sorozatban pedig Feri berepített minket a gold matchbe, a kiélezett alapverseny csúcsán. A döntőre nyugodtan készültünk és higgadtan álltunk be a lőállásba, a döntőben egymást remekül kiegészítve hoztuk a pontokat. Végig vezettük a döntőt és magabiztosan versenyeztünk. Nagyon elégedettek vagyunk az eredményünkkel és hatalmas mosollyal zártuk a napot.”