Egy nap az utánpótlásért - december 5-én

Egy nap az utánpótlásért

KONFERENCIA KLASSZIS ELŐADÓKKAL, KÖZTÜK IMRE GÉZÁVAL

 

www.utanpotlaskonferencia.hu 

 

Kedves Sportbarátaink!

 

Egy nap az utánpótlásért címmel immár tizenharmadszor rendez konferenciát a fiatalok sportjáról az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a Magyar Edzők Társasága szakmai együttműködésével december 5-én a Lurdy Ház Rendezvényközpontjában.

Az Utanpotlassport.hu szerkesztősége 2011 óta minden évben megrendezte nagy sikerű utánpótlás-nevelési konferenciáját, és ez az idén sem lesz másképp. A december 5-én, kedden a Lurdy Ház Rendezvényközpontjában tartandó, Egy nap az utánpótlásért című, egész napos szakmai eseményen ezúttal is klasszis előadók beszélnek majd a korosztályos sportot érintő aktualitásokról, legfontosabb ügyekről. A konferencia rangját jelzi, hogy annak fővédnöke Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Előadást tart Sótonyi László, a junior férfi kézilabda-válogatott 2023-ban Az év utánpótlásedzője díjjal kitüntetett szövetségi edzője, a HSA NEKA élvonalbeli felnőttcsapatának vezetőedzője; az akadémiai modellt elemzi dr. Sáfár Sándor PHD., a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem egyetemi docense, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. Kiemelt Sportakadémiák és Sportegyesületek Igazgatóságának igazgatója és Rátgéber László mesteredző, a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója.

A család sikeres utánpótlás-nevelésben betöltött szerepéről osztják meg gondolataikat az utánpótlás kézilabda-válogatott Imre Bence és Imre Szofi szülei, Kökény Beatrix olimpiai ezüstérmes kézilabdázó és Imre Géza olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó.

A résztvevők beszélgetést hallgathatnak meg Szoboszlai Zsolttal, a labdarúgó-válogatott csapatkapitányának, a Liverpool középpályásának, Szoboszlai Dominiknak az édesapjával, nevelőedzőjével és id. Herczeg Györggyel, az FTC gerelyhajító-edzőjével, az atlétika egyik legnagyobb reménységének tartott U20-as Európa-bajnok ifj. Herczeg György édesapjával.

Kerekasztal-beszélgetés keretében vitatja meg a gyermekkori kiválasztással kapcsolatos anomáliákat Prof. dr. Géczi Gábor egyetemi tanár, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportmenedzsment tanszékének vezetője, Székely Bulcsú, a Magyar Vízilabda Szövetség utánpótlás-bizottságának elnöke, a KSI pólószakosztályának vezetője és Scheidler Géza, a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója.

Németh Roland labdarúgóedző, az N. O. R. T. Complex képességfejlesztő műhely alapítója bemutatja azt az intelligens edzői rendszert, amely jelentős módszertani újítás a nevelőmunkában, míg Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumi elnöke a tanulni vágyó fiatalok támogatásáról beszél.

Prof. dr. Fülöp Márta világszerte elismert pszichológus, a HUN-REN Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos tanácsadója, a Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi tanára pedig a versengés pszichológiájáról, a versenyhelyzet pozitív megélésének lehetőségeiről tart előadást.

Mindezen túlmenően Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a jövő évi, párizsi játékok előtti helyzetet összegzi a forrongó nemzetközi politika és a magyar esélyek tükrében.

A Magyar Edzők Társasága 10 kreditpontot ír jóvá a Kiemelt Edzői Programban, az Utánpótlás Edzői Programban, illetve a Gerevich Aladár Sportösztöndíj Programban résztvevő edzőknek. Ugyanakkor természetesen bárki regisztrálhat a konferenciára.

Az ebéddel egybekötött rendezvényre az https://utanpotlaskonferencia.hu/ oldalon lehet jelentkezni, amelyen a részletes program mellett a részvételi feltételek is megtalálhatók.