III. European Games ismét aranyérmes a Pekler Zalán, Péni István, Hammerl Soma csapat

4. ARANYÉREM!!!!!!

A magyar sportlövők megszerezték negyedik aranyérmüket a lengyelországi Európa Játékokon, miután a férfiak 50 méter 3 Testhelyzet csapat versenyszámában a Pekler Zalán, Péni István, Hammerl Soma összeállítású magyar együttes az első helyen végzett Wroclawban. 

Megszületett a magyar sportlövő küldöttség negyedik aranyérme a lengyelországi Európa Játékokon, miután a férfiak 50 méter puska három testhelyzetű csapat versenyszámában a Pekler Zalán, Péni István, Hammerl Soma magyar hármas az aranymérkőzésen 17-9-re legyőzte a Frantisek Smetana, Jiri Privratsky, Petr Nymbursky alkotta cseh csapatot. 

A magyarok a kvalifikáció első részében 1320 körrel a harmadik helyen végeztek és jutottak a nyolc közé. A Q2-ben már az volt a cél, hogy Peklerék minél előrébb végezzenek. A magyar hármas 881 körrel a második helyen végzett a csehek mögött, akik szintén 881 körrel zártak, csak több volt a  belső tízesik száma. Az aranyéremért tehát ezt a két együttes szállt versenybe úgy, hogy mindkét válogatottban egy lövő fekve, egy térdelve, egy pedig állva adta le a lövéseket. Aztán a három-három versenyző eredményét összehasonlítva a nagyobbat elérő csapat kapta a két pontot. Köregyenlőség esetén pedig mindkét fél egy-egy pontot kapott. 

 

 

Pekler Zalán: Nagyon boldogok vagyunk mindannyian. Fantasztikus, hogy mindkét csapatversenyt sikerült megnyernünk, ez egyedülálló siker. Egész nap nagyon jól ment nekünk, úgy gondolom megérdemelt a mai siker. Az pedig, hogy nekem ez lett itt a negyedik aranyérmem, elképesztően boldoggá tesz, minden elvárásom túlszárnyaltam. Most megérdemlek egy hosszabb pihenőt.”

 

Hammerl Soma: “Nagyon vártam ezt az 50 méteres csapatot, főleg az előző siker után. Egészen stabilan tudtam lőni az alapverseny mindkét fordulójában, a döntős teljesítményem is nagyon jónak értékelem. Sok nagy tízessel igyekeztem hozzátenni a csapat eredményéhez, és nagyon örülök, hogy sikerült is megnyerni.”