Péni István 5. helyezett a 10m Légpuska férfi döntőben

Péni István a 10m Légpuska férfi döntőben

ÉLŐ

M4sport.hu

Péni István a döntőben 186,5 körrel ötödik helyezett lett!

Az olimpiai aranyérmet az amerikai SHANER William olimpiai rekorddal 251,6 körrel nyerte meg, ezüstérmes a kínai SHENG Lihao 250,9 körrel és bronzérmes a szintén kínai YANG Haoran 229,4 körrel.

Péni István ötödik lett a légpuska versenyszámban a tokiói nyári olimpián. A kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző 629.4 körrel a hetedik helyen jutott a döntőbe, ahol az első öt lövést követően (10.5; 10.5; 10.1; 10.7; 10.5) az első helyen állt. A folytatásban becsúszott egy 9.8 körös lövés is, és a 10. lövés után már "csak" a negyedik helyen állt holtversenyben a kínai Jang Hao-zsannal. Nagyot küzdött KIssné Oroszi Edit tanítványa, de az igazán nagy tízesek hiányoztak. A 12. lövés után a hatodik, a 14., majd a 16. után is az ötödik helyen állt, és végül ezen is zárt 186.5 körös teljesítménnyel. A győzelmet az amerikai William Shaner szerezte meg 251.6 körrel. Pekler Zalán nem jutott a döntőbe, 39. lett 621.1 körrel, ahogyan Major Veronika sem került a fináléba a női légpisztolyban. 566 körrel 34. lett. 

 

Péni István: "Volt két kilences az alapversenyben, illetve egy a döntőben is, de nem tört meg. Végig abban a tudatállapotban versenyeztem, ami egy nagy sikerhez szükséges. Én mindig többet szeretnék, örültem volna egy éremnek, de van még hátra két versenyszám. A döntőben volt pár kisebb tízes, ami megbüntetett. Amikor pedig végre jött a 10.8-es lövés, akkor számomra be is fejeződött a verseny. Az alapversenyben ugyanazt a 629 körös eredményt lőttem, mint a két Európa-bajnoki aranyérmemnél. Nem lehetek elégedetlen a teljesítményemmel. Nagyon erős mezőny volt és ilyen erős döntőben talán még nem is versenyeztem. Itt egy hajszál választja el az embert az éremtől. Pozitív vagyok, és a célok mit sem változtak."

 

Kissné Oroszi Edit: "Van hiányérzet, de örülök Istók ötödik helyének. Az alapversenyt szépen megcsinálta, a döntőben a nagy tízesek nem jöttek. Ezért az ötödik helyért is nagyon sokat dolgoztunk és ebben a kiegyensúlyozott mezőnyben ez az ötödik hely is kiváló eredmény." 

km