Major Veronika olimpiai kvótás!!!

Major Veronika 30 találattal bronzérmes lett és egyben ötkarikás kvótát szerzett a nők 25 méter pisztoly versenyszámában a sportlövők Rio de Janeiróban zajló olimpiai kvalifikációs versenyén. A versenyt a német Josefin Eder nyerte meg szétlövés után 35+5 találattal, ő vitte el a másik párizsi kvótát. A második helyen a francia Camille Jedrzejewski végzett 35+3 találattal. 

Győrik Csaba tanítványa legjobb szezonbeli eredményével, 590 körrel másodikként jutott a nyolcas döntőbe. Ő volt az egyedüli pisztolyos a mezőnyben, aki 10 méteren és 25-ön is finalista volt.  

Bár Major Veronika az első három sorozat után hét találattal még csak a 6-7.helyen állt, a folytatásban kiválóan lőtt, hiszen előbb egy hibátlan sorozat következett, majd az ötödikben ötből négy találatot ért el. 25 lövés után így már a 4-5. helyen állt a holtversenyben. Közben pedig befejezte a versenyt az olimpiai kvótáért folytatott harcban bolgár és szingapúri ellenfele, előbbi a hetedik, utóbbi a nyolcadik helyen zárt. Így már ekkor biztossá vált, hogy Major Veronika megszerezte a magyar sportlövők negyedik párizsi kvótáját. Major Veronika egy újabb hibátlan sorozatot követően már a második helyre lépett előre. A folytatásban előbb ötből egy, majd ötből három, végül ötből öt találatot ért el, és bronzérmes lett. 

A magyar sportlövők közül korábban Fábián Sára Ráhel légpisztolyban, Pekler Zalán az 50 méter puska három testhelyzetű számban, valamint Péni István légpuskában harcolta ki az olimpiai indulás jogát.