Trap férfi versenyszám

Döntő

1. CZE LIPTAK Jiri                     43OR  S-off:+7                         

2. CZE KOSTELECKY David    43OR  S-off:+6                          

3. GBR COWARD HOLLEY Matthew John   33                  

4. MEX OROZCO DIAZ Jorge Martin            28              

5. CHN YU Haicheng                                  24          

6. KUW AL FAIHAN Abdulrahman              18

Kvalifikáció

Trap/Férfi versenyszám

A trap férfi versenyszám A nemzetközi sportlövő szövetség versenyszáma, ahol a versenyzők 5 különböző lőálláson lőnek színes agyag korongokra, amit a 15 méterre tőlük elhelyezkedő földalatti bunkerból, a „TRAP” – gépekből lőnek ki. Ebben a versenyszámban a versenyzők egyesével lőnek távolodó szimpla korongokra, folyamatosan haladnak tovább a lőállásokra, amint végzett az előttük lévő versenyző.

Alapverseny

Az alapversenyben minden versenyzőnek 125 korongot kell lelőnie, 5 sorozatban.  Minden sorozatban 25 korongot lőnek. A 1-5 lőállásokon balról jobbra haladva 5 korongot lő mindenki, ezt ismétlik ötször. A hatodik versenyző az első lőállás mögött várakozik, hogy odaléphessen az 1. lőállásra miután az 5. lőálláson végzett a versenyző. Az alapversenyben, vállba vett fegyverrel minden korongra kettőt lőhetnek a versenyzők.

Döntő

A legjobb 6 versenyző az alapversenyből továbbjut a döntőbe ahol 50 korongra lőnek mind az 5 állomáson felváltva. A döntő forgása megegyezik az alapversenyével. A döntőben és KO szétlövés esetén minden versenyző csak egy töltényt tölthet a fegyverbe, egy lövést adhat le egy korongra.      25 lövés után kiesik a 6. eredményt elért versenyző. 30 lövés után kiesik az ötödik, 35 lövés után a negyedik. 40 lövés után kiesik a harmadik, aki a bronzérmes lesz. A legjobb kettő versenyző mérkőzik meg az aranyéremért, még tíz lövést adnak le az 1-5 lőállásokon két körben, folyamatos haladással felváltva.