Bronzérmes a női pisztoly csapat - European Championship 10m Tallinn

Bronzérmes lett a Major Veronika, Csonka Zsófia, Jákó Miriam összeállítású magyar hármas a nők 10 méter légpisztoly csapat versenyszámában, miután az éremért zajló mérkőzésen 16-6-ra győzött a Doreen Vennekamp, Sandra Reitz, Carina Wimmer alkotta német együttes ellen. A szabályok értelmében a három versenyző együttes eredményét hasonlítják össze, és amelyik csapat a nagyobbat lövi, az két pontot kap, míg döntetlen esetén egy-egy pont jár mindkét félnek. A 16 pontig tartó bronzmérkőzésen nagyszerűen kezdtek a magyarok, 8-0-ra elhúztak. Igaz, ekkor még a német 8-6-ra felzárkóztak, de Győrik Csaba edző jókor kért időt, és a folytatásban a németek már nem tudtak pontokat szerezni. A Major Veronika, Csonka Zsófia, Jákó Miriam összeállítású hármas 16-6-ra győzött, és ezzel megszerezte a bronzérmet. Ez egyben a magyar küldöttség ötödik érme volt a kontinensviadalon, miután a juniorok korábban egy aranyat, egy ezüstöt és két bronzot szereztek. A nők 10 méter légpisztoly csapat versenyszámában az aranyérmet a lengyelek nyerték meg.

Jákó Miriam: “Az alapversenyben szerettem volna többet hozzátenni a csapat teljesítményéhez, de nagyon örülök, hogy a bronzmérkőzésen már tudtam segíteni, és mosolyogva mehetünk haza. Nyilván nagyobb elvárásokkal jöttem Tallinnba, én is szerettem volna ötkarikás kvótát lőni, de talán túl görcsösen versenyeztem. Ugyanakkor sokat tanultam ebből az Európa-bajnokságból.” 

Csonka Zsófia: “Én meghoztam az izgalmakat az elején, Veronika és Miriam pedig a tízeseket. Szerencsére ez jókedvre is derített bennünket, aztán én is becsatlakoztam a tízesek gyűjtésébe. A felnőtt csapat az eszéki Eb-n is bronzérmes volt, úgyhogy remélem, hogy jövőre ennél is jobban szerepelünk.” 

Major Veronika: “Már ébredéskor éreztem, hogy ez egy jó nap lesz, így álltam be a lőállásba is. Győrik Csabával, az edzőmmel azt beszéltük meg, hogy a kvalifikáció során lőjek egy 100-as sorozatot. Ez ugyan nem jött össze, de volt egy 99-es és több 98-as. A döntőben nagyon jól éreztem magam, minden összeállt a mai napra. Összességében szégyenkeznem nem kell egy Eb-6. hely miatt, azt persze sajnálom, hogy az olimpiai kvóta nem jött össze.”