DÁVID Kriszta világkupa győztes - New Delhi – parasportlövő világkupa

DÁVID Kriszta világkupa győztes!

Dávid Kriszta nyerte a P2 10m női légpisztoly SH1 versenyszámot!

 

2024.03.09.

 A P3 25m mix pisztoly SH1 számmal kezdtünk a világkupán. Dávid Kriszta a férfiakkal közös számban nagyon magabiztosan versenyzett az alapverseny során. Remek 293-as pontlövészetét követően a gyorslövés során sem okozott csalódást. 5 körrel megjavítva legjobb nemzetközi eredményét, új egyéni csúccsal (573 kör) a 4. helyen került döntőbe.

Gurisatti Gyula végig ingadozó teljesítményt mutatott és a mezőny második felében végzett 550 körrel.

A folytatásban, a döntő során Kriszta egyedüli női lövőként vette fel a küzdelmet a férfiakkal, ahol ők bizonyultak jobbnak, Kriszta 8. lett.

2024.03.11.

A P4 50m mix pisztoly SH1 számban Kriszta közel hasonlóan lőtte meg az első és a második felét a versenynek. Végig döntős helyezés körül mozgott. A kívülállók számára akkor vált kicsit izgalmassá a verseny, amikor az utolsó sorozatban 85 kört ért el, a helyezésben körülötte levők pedig egy kicsit jobbat. Nagyon szoros versenyben így is döntős lett újra.

Gurisatti Gyula nagyon gyengén kezdett, elmaradva a középmezőnytől a 27. helyen végzett.

A P4 döntőjében megismétlődött, ami P3-ban volt.  Kriszta ugyanúgy egyedüli női lövőként vette fel a küzdelmet a férfiakkal, ahol ők bizonyultak jobbnak, Kriszta 8. lett.

2024.03.13.

A P1 10m férfi légpisztoly SH1 számmal fejeződött be Gurisatti Gyula világkupája. Küzdelmes, de jó első harminc lövését nem tudta folytatni, a középmezőny elején végzett.

Kriszta utolsó száma a P2 10m női légpisztoly SH1 szám volt. Biztos döntősnek vártuk, hiszen most “csak” női pisztolyos ellenfelekkel kellett megküzdenie. Nagyon egyenletes (93 – 95-ös sorozatokkal) a harmadik helyen zárta az alapversenyt.

A döntő során Kriszta vezetett 17. lövésig. Kényszerű szünet következett, mert az orosz versenyző táblájának ellenőrző szalagja elakadt. A rálövéssel átvette a vezetést, de Kriszta a következő lövéssel visszavette azt és már ki sem engedte a végső győzelemig. Gratulálunk!