ESC Champions League

https://www.hunshooting.hu/echl2023

Live broadcast will be available on the 
ESC YouTube channel.

 

November 3-án és 4-én a Hotel Mercure Budapest Castle Hill szállodában (1013, Budapest, Krisztina krt. 41-43) kerül megrendezésre első alkalommal az Európai Sportlövő Szövetség (ESC) új versenye, az Európai Bajnokok Ligája Légpisztolyban és légpuskában méri össze tudását négy-négy válogatott.

 A magyar puskacsapat tagjai: Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Péni István, Pekler Zalán

 A magyar pisztolycsapat tagjai: Major Veronika, Fábián Sára Ráhel, Tátrai-Fejes Miklós, Rédecsi Máté

Szabályok röviden:

Egyszerre csak egy-egy versenyző lő a már megszokott 16 pontig tartó rendszerben. Ha a négy-négy pár után 2-2 lenne az állás, akkor kerül sor az úgynevezett vegyes csapatok küzdelmére, ami eldönti a mérkőzés sorsát.

Program: Pénteken rendezik az elődöntőket, szombaton az éremcsatákat. Pénteken légpisztolyban 9.00 és 11.30 között Magyarország Olaszországgal, majd 12.00 és 14.30 között Szerbia Németországgal mérkőzik, aztán légpuskában 15.00 és 17.30 között Magyarország Olaszországgal, majd 18.00 és 20.30 között Németország Norvégiával találkozik. Szombaton 9.00 és 11.30 között előbb a légpisztolyosok bronzmérkőzésére kerül sor, majd 12.00 és 14.30 között a légpuskások bronzcsatájára. A légpisztolyosok aranymérkőzését 15.00 és 17.30 között rendezik, a légpuskások aranycsatáját 18.00 és 20.30 között.

 

2023.11.04. szombat

Hihetetlen izgalmak után 3-2 győzött a döntőben a Pekler Zalán, Péni István, Mészáros Eszter, Dénes Eszter összeállítású magyar légpuska csapat Németország ellen az első alkalommal kiírt sportlövő Bajnokok Ligájában Budapesten, a Hotel Mercure Budapest Castle Hill nevű szállodában, és ezzel aranyérmes lett. Az első párban Pekler Zalán 16-10-re nyert Maximilian Ulbrich ellen, majd Mészáros Eszter 17-7-re kikapott Anna Janssentől. 1-1. A folytatásban Péni István és Maximilian Dallinger csatája következett. A végig szoros párharcban a német - 15-13-as vezetésénél - egyetlen pontra volt a győzelemtől, ám az időkérést követően Péni István fordított és 18-16-ra nyert. A negyedik párban Lisa Müller megállíthatatlan volt, 17-5-re bizonyult jobbnak Dénes Eszternél. 2-2. A mérkőzés sorsáról döntő párharcban a Pekler Zalán, Mészáros Eszter kettős küzdött a Maximilian Ulbrich, Anna Janssen duó ellen. A magyarok jól kezdtek és végigvezetve 16-6-ra nyertek. Ezzel összesítésben 3-2 a vége a magyar légpuska csapatnak. Korábban a magyar légpisztoly együttes ezüstérmes lett, miután a döntőben 3-0-ra kikapott Németországtól.

 

Péni István: "Muszáj volt megnyernem a saját párharcomat, hogy a végén meglegyen a Bajnokok Ligája-győzelem. A németek nagyon erős ellenfélnek bizonyultak."

Pekler Zalán: "Ennél izgalmasabb talán nem is lehetett volna. Annak azért örülök, hogy a mindent eldöntő párharcot magabiztosan behúztuk."

Mészáros Eszter: "Nagyon jó csapatot alkottunk. Örülök annak, hogy noha egyéniben vesztettem, a legfontosabb csatában Zalánnal győzni tudtunk."

Dénes Eszter: "Örökre emlékezetes marad számunkra ez a BL-győzelem, mert egyrészt ez volt az első, másrészt itthon rendezték. Remélem, hogy lesz folytatása ennek a remek kezdeményezésnek."

 

A második helyen végzett a magyar légpisztoly csapat Major Veronika, Fábián Sára Ráhel, Tátrai-Fejes Miklós, Rédecsi Máté összeállításban az első alkalommal kiírt sportlövő Bajnokok Ligájában Budapesten, miután az aranyéremért zajló mérkőzésen 3-0-ra kikapott Németországtól. A döntőben az első párban Tátrai-Fejes Miklós 16-8-ra kikapott Robin Waltertől, majd Major Veronika 16-10-es vereséget szenvedett Sandra Reitztől. A folytatásban Rédecsi Máté is veszített, méghozzá 16-4-re Michael Schwaldtól, így a negyedik pár összecsapására már nem került sor. A magyar pisztolycsapat tehát ezüstérmes lett. 

A magyar légpuska csapat 18 órától szintén az aranyéremért lő, ugyancsak Németországgal, amely az elődöntőben 3-2-re győzte le Norvégiát. 

2023.11.03. péntek


Győzelem Olaszország ellen, döntős a magyar pisztolycsapat a sportlövő Bajnokok Ligájában

Az aranyéremért lőhet szombaton 15 órakor a magyar légpisztolycsapat az első alkalommal kiírt sportlövő Bajnokok Ligájában, miután 3-1-re legyőzte Olaszországot. Az első párban Tátrai-Fejes Miklós 17-7-re kikapott Paolo Monnától, majd Major Veronika verte meg ugyanilyen arányban Maria Varricchiót. 1-1. A folytatásban Rédecsi Máté kellemes meglepetésre nagy csatában, 16-14-re jobbnak bizonyult Federico Nilo Maldininél, Fábián Sára Ráhel pedig 16-8-ra legyőzte Sara Costantinót. Így a magyarok az elődöntőből 3-1-gyel jutottak tovább. 

 

A magyar puskacsapat is az aranyéremért lőhet a sportlövő Bajnokok Ligájában

Az aranyéremért lőhet szombaton a magyar légpuskacsapat (is) az első alkalommal kiírt sportlövő Bajnokok Ligájában, miután az elődöntőben - a pisztolyosokhoz hasonlóan - 3-1-re megverte Olaszországot. Az első párban Péni István 16-8-ra bizonyult jobbnak Danilo Dennis Sollazzónál, majd Martina Ziviani verte meg 17-11-re Mészáros Esztert. 1-1. A folytatásban Pekler Zalán 16-12-re legyőzte Edoardo Bonazzit, majd Dénes Eszter nagy csatában, 17-15-re nyert Barbara Gambaro ellen. A vége tehát 3-1, így szombaton 18 órától a magyarok az aranyéremért lőhetnek a német-norvég elődöntő győztesével. 

Időközben az is kiderült, hogy a magyar pisztolycsapat szombaton a németek ellen mérkőzik a fináléban, miután Németország 3-0-ra megverte Szerbiát az elődöntőben.