Ezüstérmes Dénes Eszter - Hammerl Soma párosunk

A junior puska 50 méteres összetett vegyes páros versenyszámban a Dénes Eszter, Hammerl Soma kettős ezüst-, a Mészáros Eszter, Kiss Viktor páros bronzérmes lett az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon. Előbbi magyar kettős az aranymérkőzésen Oroszországtól 31-21-re kikapott, míg utóbbi a bronzcsatában 32-28-ra legyőzte a szerbeket a kontinensbajnokságon most bemutatkozó versenyszámban.

Az alapversenyben a Q1-ben 3x15 lövést adtak le a csapatok, a Q2-ben 3x10-et. A Q1-ben a Dénes Eszter, Hammerl Soma kettős 880 körrel az első, a Mészáros Eszter, Kiss Viktor páros 863 körrel a hatodik helyen jutott tovább a nyolc közé. A kvalifikáció második részében a Dénes, Hammerl kettős 587 körrel az első helyen zárt, így az aranyéremért lőhetett az oroszokkal, míg a Q2-ben az 578 körrel negyedik Mészáros, Kiss páros a bronzéremért állhatott lőállásba a szerbekkel. A fináléban a párosok egyik tagja térdelve lőtt, a másik állva. A térdelők és állók eredményeit külön mérték össze, és a győztesek mindig két pontot kaptak. Vagyis lövésenként az egyik ország párosa akár négypontos előnyre is szert tehetett. Döntetlennél egy-egy pont járt mindkét csapatnak. Az éremcsata 31 pontig tartott.

A bronzmérkőzésen a Marija Kolarevic, Marko Ivanovic szerb páros 10-2-re elhúzott, de Kissék beérték őket, vezettek már 14-10-re, sőt 28-20-ra is. A vége pedig 32-28-ra lett.

Az aranycsatában Hammerlék sokáig négy ponttal vezettek, de 21-19-nél is volt még az előnyből. Az Alina Hizbullina, Igor Skuratov orosz kettős azonban sorozatban 12 pontot szerezve fordított és 31-21-re nyert.

 

Hammerl Soma: "Nem vagyok elégedett azzal a teljesítménnyel, amit a döntőben nyújtottam. Szerencsére az alapverseny során jól ment. és az ezüstérem kárpótol, ezért nem búslakodom. De az aranymérkőzésben több volt."

Dénes Eszter: "Szerettem volna éremmel hazatérni Eszékről, ami így sikerült is. Persze nem kérdés, hogy az aranyat akartuk elhozni. Az jóleső érzés volt a döntőben, hogy az elején az orosz fiúnál jobbakat lőttem a térdelőben."

 

Kiss Viktor: "Az volt a taktikánk, hogy mindkét kvalifikációs szakaszból jussunk tovább. Egymást segítettük az alapversenyben, aztán ha már eljutottunk az éremcsatáig, természetesen be akartuk gyűjteni a bronzot, ami sikerült is."

Mészáros Eszter: "2-10-nél is hittünk abban, hogy megfordítjuk az állást, hiszen még nagyon az elején voltunk. Nekem ez már a negyedik érmem Eszéken, és remélem, hogy nem az utolsó."