III. European Games aranyérmes a Pekler Zalán, Péni István, Hammerl Soma csapat

2. ARANYÉREM!!!!!!

A magyar sportlövők megszerezték második aranyérmüket a lengyelországi Európa Játékokon, miután a férfiak 10 méter légpuska csapat versenyszámában a Pekler Zalán, Péni István, Hammerl Soma összeállítású magyar együttes az első helyen végzett Wroclawban. 

A kvalifikáció első részében az első nyolc között kellett végezniük a magyaroknak a továbbjutáshoz. Ez sikerült is, a 940.7 körös teljesítmény a hatodik helyet jelentette. A Q2-ban már az is fontos volt, hogy minél előrébb végezzenek Peklerék, akik ennek megfelelően a 3x20 lövéses szakaszban 628.3 körös teljesítménnyel az élen zártak, és ezután lőhettek az aranyéremért a kvalifikáció második részében 627.8 körrel a második helyen végző horvátokkal. 

Az aranycsatában a Pekler Zalán, Péni István, Hammerl Soma hármas ott folytatta, ahol a Q2-ben abbahagyta, és bár 6-0 után a Josip Sikavica, Miran Maricic, Petar Gorsa összeállítású horvátok szépítettek, a magyarok végül 16-2-re győztek. Ez tehát a magyar sportlövők második aranya. A 10 méter légpuska vegyes csapat versenyszámban a Pekler Zalán, Mészáros Eszter alkotta duó lett aranyérmes csütörtökön. 

 

Pekler Zalán:Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült végre csapatban is nyernünk egy aranyérmet. Egész nap kiváló eredményeket tudtam lőni, elégedett vagyok a mai teljesítménnyel és azzal is, hogy a csapattársaim is ilyen fantasztikusan lőttek.” 

Péni István: “Nagyon örülök, hogy a csapat aranyérmes lett, és még jobban annak, hogy ennyire magabiztosan sikerült mindezt elérni. Azt gondolom, hogy sok hasonló sikere lesz még ennek a hármasnak.” 

Hammerl Soma: “Ez volt az első multisport esemény, amin részt vehetettm. Nagyon izgatottam vágtam neki. Reméltem, hogy Zalánnal és Istókkal egy jó helyezést tudunk elérni, ami sikerült is. Ez volt életem első felnőtt érme is, aminek szintén nagyon örülök.”