III. European Games aranyérmes a Pekler Zalán és kvótaszerző

3. ARANYÉREM!!!!!!

A magyar sportlövők megszerezték harmadik aranyérmüket a lengyelországi Európa Játékokon, miután a férfiak 50 méter Puska versenyszámában Pekler Zalán az első helyen végzett Wroclawban. 

Pekler Zalán aranyérmes lett a férfiak 50 méter puska három testhelyzetű versenyszámában a lengyelországi Európa Játékokon, és ezzel ötkarikás kvótát szerzett. Pekler Zalán az alapversenyben 593/36x körös teljesítménnyel harmadikként jutott a nyolcas döntőbe, ahol a térdelő sorozatok után a negyedik, a fekvő sorozatok után a harmadik helyen állt. Az álló sorozat végére már a második helyre került Pekler Zalán 407 körrel, így az első helyen záró Jiri Privratskyval (409.6) lőhetett az aranyéremért. Mivel a cseh versenyző korábban már kvalifikálta magát Párizsra, már az aranycsata előtt biztossá vált Pekler Zalán olimpiai kvótája. A 16 pontig tartó aranymérkőzést Jiri Privratsky kezdte jobban, de 4-6 után fordított Pekler Zalán, aki 10-6-ra, 14-8-ra is elhúzott. A vége 16-10 lett. 

A magyar sportlövők ezzel a harmadik aranyérmüket nyerték Wroclawban, hiszen korábban a 10 méter légpuska vegyes csapat számban Pekler Zalán Mészáros Eszter lett első, valamint szintén a legfényesebb medált nyerte a magyar hármas Pekler Zalán, Péni István, Hammerl Soma összeállításban a férfiak 10 méter légpuska csapat versenyszámában. 

Pekler Zalán aranyérme egyben azt is jelenti, hogy a sportlövők begyűjtötték első párizsi ötkarikás kvótájukat.