III. European Games Mészáros Eszter -Pekler Zalán aranyérmes

ARANYÉREM!!!!!!

Mészáros Eszter - Pekler Zalán magyar kettős aranyérmes lett a 10 méter légpuska vegyes csapat versenyszámban a lengyelországi Európa Játékokon, ezzel Peklerék az egész magyar küldöttség első érmét, első aranyát is megszerezték. 

A szám alapversenyében Pekler Zalán (317.4 kör) és Mészáros Eszter (314.2) 631.6 körös teljesítménnyel az első helyen zárt és a 631.4 körrel második spanyolokkal (Paula Grande Maartinez, Jesus Oviedo Berenguer) az aranyéremért lőhetett.

Az aranycsatában 1-1-et követően a magyarok elhúztak, 7-1-re, 9-3-ra is vezettek már és végül fölényesen 17-7-re győztek - megszerezve ezzel a legfényesebb medált Wroclawban. 

 

Pekler Zalán:Nagyon boldogok vagyunk, hogy mi szerezhettük meg az egész magyar küldöttség első aranyérmét az Európa Játékokon. Sikerült nagyon kiegyensúlyozottan versenyeznünk. Az alapversenyt is megnyertük, ami már azt mutatta, hogy jó formában vagyunk. Az aranymérkőzésen pedig sikerült fenntartanunk a jó lövéseinket. Az ünneplésnek azonban még nincs itt az ideje, hiszen holnap a légpuska egyéni számát lőjük, így már arra koncentrálunk.”

Mészáros Eszter: “Nagyon örülök ennek az aranyéremnek, mert megadta a lendületet a következő versenyszámokra. Holnap már egyénivel folytatódik a program, így most arra fektetjük a hangsúlyt, ünneplés helyett készülünk a versenyre. Remélem hasonlóan kiegyensúlyozottan fogunk tudni lőni a következő napokban is.”