ISSF hírek - szabályváltozások

A hétvégi BHSE versenyen (2023.01.21-22.) már az  MSSZ által egy hónappal ezelőtt, 2022. december 22-én közzé tett hírnek (https://www.hunshooting.hu/issf-hirek) megfelelően vizsgáljuk a légpuskákat.

Varga András Nemzetközi bíró a két héttel ezelőtti KSI versenyen összehívta a puskás sportolókat és edzőiket és részletesen tájékoztatta őket arról, hogy 2023. január 8-án versenyezhettek utoljára ennek a szabálynak nem megfelelő puskával.

A BHSE versenyen már lőállásba állni sem engedjük a szabálytalan puskával érkezőket, ezzel elkerülve az óvásokat és kizárásokat.

 

ISSF hírek: https://www.issf-sports.org/news.ashx?newsid=3908

Az új Végrehajtó Bizottság döntése értelmében 2023 januártól a világkupákon csak olimpiai számokat fognak megrendezni, ezzel 2-3 nappal rövidülnek majd a VK-k.

Csak egy bronz medál meccs lesz a jövőben.

Koronglövő versenyeken nem fogják használni a VAR-t addig, amíg az nem működik megbízhatóan.

 

Légpuska és standard puska szabályok kiegészítései kerültek pontosításra ezzel pontosabb képet adva versenyzőknek, edzőknek és a bírói karnak (hír) https://www.issf-sports.org/news.ashx?newsid=3906 és (szabály) https://www.issf-sports.org/theissf/rules_and_regulations/rifle_rules.ashx