ISSF Presidents Cup Rifle/Pistol Rifle / Pistol · Wroclaw, POL 03 Nov - 10 Nov 2021

ISSF Presidents Cup Rifle/Pistol Rifle / Pistol · Wroclaw, POL 03 Nov - 10 Nov 2021

2021.11.05.

A Presidents Cup légpuska nemzetközi vegyes páros dobogóján három magyarnak is örülhettünk. Péni István, Mészáros Eszter és Dénes Eszter is  érmet nyert!


10m Air Rifle Mixed Team

Medal Match

1. ROU / CHN - Romania / China               
SHENG Lihao ILIE Laura-Georgeta 16

2. DEN / HUN - Denmark / Hungary         
PENI Istvan IBSEN Rikke Maeng     2

3. HUN / USA - Hungary / United States 
MESZAROS Eszter KOZENIESKY Lucas 28

3. HUN / SVK - Hungary / Slovakia         
DENES Eszter JANY Patrik                       26

 

Kiválóan szerepeltek a magyarok a sportlövő Elnök Kupa pénteki napján, Péni István ezüst-, Dénes Eszter és Mészáros Eszter pedig egyaránt bronzérmet nyert a 10 méteres légpuska vegyespáros számban. A világkupa-döntőt felváltó, idén először sorra kerülő pénzdíjas viadalon a vegyespáros versenyeken összesorsolt duók indultak. Péni István a dán Rikke Maeng Ibsennel, Mészáros Eszter az amerikai Lucas Kozenieskyvel, Dénes Eszter pedig a szlovák Patrik Janyval alkotott egy párt, és a csütörtöki alapversenyből valamennyien továbbjutottak a nyolc közé, ahol két négy-négy csapatot felvonultató versengésre került sor.  

Minden sorozat után pontokat kaptak a csapatok, és öt kört követően kiesett a negyedik, majd újabb öt sorozat után a harmadik, végül pedig újabb öt sorozat után alakult ki a végső sorrend. A két első küzdhetett meg egymással a győzelemért. Az első négyesben Mészáros és Kozeniesky lépett lőállásba és egészen kiválóan szerepeltek. Az első és második ötös sorozat után vezettek, sőt, két lövéssel a vége előtt négy pont volt az előnyük a román, kínai riválisukkal szemben, ám az utolsó két kört elveszítették, így beérték őket, a szétlövésben pedig egyetlen tizeddel kikaptak, ezzel a csoportban másodikok lettek, ami bronzérmet ért a számukra. A másik négyesben a két magyar érdekeltségű pár maradt állva tíz lövés után. Az utolsó öt sorozatot pedig azonos ponttal kezdték, a végjátékban viszont Péniék minden körben jobbak voltak, így Dénes és Jany szintén bronzzal zárt. 

A döntőben a párosok összesített eredményeit hasonlították össze, és a győztes mindig két pontot kapott, döntetlennél egy-egy pont járt. 16 pontig kellett eljutni az aranyéremért. Péni Istvánék az aranymeccsen 16-2-re kikaptak a Seng Li-hao, Laura-Georgeta Ilie kínai-román duótól, így a második helyen végeztek. Szombaton a 10 méteres légpuska egyéni versenyszámok döntőjét rendezik, a férfiaknál Péni István, a nőknél Mészáros Eszter és Dénes Eszter is a nyolc közé került. Az októberben rendezett koronglövő és a most Wroclawban zajló Elnök Kupa összesített díjazása 859 200 dollár (267 millió forint).