ISSF World Cup Rifle / Pistol · Rio de Janeiro, BRA 12 Sep - 19 Sep 2023 Major Veronika aranyérmes!

Megszületett a magyar küldöttség második érme a sportlövők Rio de Janeiróban zajló világkupaversenyén, miután a nők 25 méter pisztoly versenyszámában Major Veronika az első helyen végzett. 

Győrik Csaba tanítványa az alapversenyben is kiválóan lőtt, hiszen 589 körrel az első helyen került a nyolcas döntőbe. A pontlövészetben is jól teljesített, 292 kört (96, 100, 96) lőtt, majd a gyors részében parádézott, hiszen mindössze hármat hibázott, 297 körrel (100, 97, 100) zárt. 

A döntőben az ötödik sorozat után állt az élre Major Veronika, és bár a nyolcadik sorozatban Sang Kaj-jen beérte, a végén a magyar versenyző célzott pontosabban és 34 találattal győzött. A kínai versenyző 31 találattal lett a második és egy másik kínai sportlövő, Csen Jen végzett a harmadik helyen 28 találattal. 

A másik magyar versenyző, Sike Renáta 576 (288, 288) körrel a 22. helyen végzett a 42 főt számláló mezőnyben. 

Ez a magyar küldöttség második érme, hiszen pénteken a Mészáros Eszter, Pekler Zalán kettős lett második a légpuska 10 méter vegyes csapat versenyszámban.

 

Major Veronika: “Nagyon boldog vagyok, mert teljesítettem azt, amiért jöttem, hiszen 10 és 25 méteren is a döntőbe jutottam. Az alapversenyeim teljesítményével száz százalékosan meg vagyok elégedve, azt gondolom, hogy az eredmény tükrözi a befektetett munkát. A vasárnapi döntő nagyon izgalmas volt, kicsit gyengébben kezdtem, de sikerült a kezdeti nehézségek ellenére összeszedni magam és megnyerni a 25 méteres számot.”