Koronglövő juniorok versenyzők edzőtábora Lonato-ban

A koronglövő junior válogatott megkezde az edzőtáborát az olaszországi Lonato-ban a Garda tónál. Február 20-tól a skeet-es csapat: Renner Bálint, Ternák Tamás, Nemes Áron, Holecz Zoltán versenyzők Renner Tibor koronglövő edző írányításával folytatják az otthon elkezdett felkészülést a 2024-es évre. Fontos az olaszországi helyszín, ugyanis május 15-vel itt rendezik meg idén az EB-t a skeet és a trap számokban. A versenyzők az első nap délelőttjén a közelben lévő fegyvergyárakban a puskák átvizsgálását és az idei versenyszezonra felkészítését végeztették el. Mindig nagyon nagy élmény a világszintű fegyvergyárak látogatása a sportolóknak.

Szép napos időjárásban komoly létszámú külföldi versenyzők között zajlik a szigorú edzésmunka. Lonato-i komplexum a koronglövészet vilagszinten ismert és kedvelt, páratlan adottságú lőtere Olaszországban. A skeet-es csapatnak 24-ig tart az edzőtábor.

A trap-os junior versenyzők: Döbörhegyi Bence, Gloch Nimród 22-én érkeznek és 25-ig maradnak Lonato-ban. Az ő edzőtábori munkájukat Putz István koronglövő edző irányítja.

Sok munka vár még a koronglövészet olimpiai ágát végző sportolókra, hogy az idei jubileumi évben követői lehessenek a sportág olimpiai bajnokainak. Skeet-ben Igaly Diána 2004-ben és trap-ban Halasy Gyula 1924-ben lett első helyezett az olimpián. Az ő emlékük és sportolói nagyságuk és alázatos munkájuk példa a utánpótlás koronglövőinknek.

A Magyar Sportlövő Szővetség részéről minden lehetséges eszközzel támogatjuk a fiatal tehetséges sportolóink felkészülését és a sikeres versenyzését.

 

Dr. Visnyei Balázs
MSSZ, korong szakágvezető