Lövésektől hangos az Olimpiai Sportpark

https://www.gyorplusz.hu/sport/lovesektol-hangos-az-olimpiai-sportpark/

 

Lövésektől hangos az Olimpiai Sportpark

FOTÓ: VIG NORBERT

FICSÓR DÁVID/HAVASSY A. KATALIN 

2021.11.27. 19:17

Sportlövők népesítik be a hétvégén a győri Olimpiai Sportparkot, ahol egyszerre több verseny is zajlik. A szervezést és helyszínt ötösre értékelték, s már a 2024-es győri EB is előjött.

 

Laczik Zsolt a Kisalföldi és a Győri Lövészklub alelnöke a Győr+ Média érdeklődésére szívesen ismertette, milyen rendezvény is zajlik városunkban, s mit is kell tudni erről a csodás sportról.

„Ezen a hétvégén több verseny is zajlik itt az OSP-ben, de elsősorban a Győr 750 Open, amelyet a város tiszteletére tartunk. A győri önkormányzattal egyeztetve döntöttünk úgy, hogy ehhez az ünnephez méltó lövész versenyt szervezünk, amelyet szeretnénk meghonosítani, s majd évenként megrendezni a város valamelyik sportcsarnokában. Ezen kívül a Serdülő Országos Bajnokság is most zajlik, és a Futó-Céllövő országos bajnokságra is most kerül sor. Egyébként nem csak Győr ünnepel szép születésnapot, hanem a Magyar Sportlövők Szövetsége is, hiszen idén 150 éves, sőt a Győri Lövészklub képzeletbeli tortáján 40 szál gyertya ég.

A három napos versenyre a nevezések száma egyébként több mint 200 fő volt, viszont sajnos a koronavírus közbeszólt, így sok lemondás érkezett a szervezők felé. Ám szerencsére így is folyamatosan telt ház van a lőállásoknál, egymást váltják a versenyzők. Összesen 40 lőállást készítettek elő, illetve 3 futó-céllövő pályán mutathatják meg a sportolók mit is tudnak.

„Ha egy új helyszínre érkezünk, mindig vannak nehézségek, most sem volt ez másként. Ám szerencsére a helyi szervezők és a csarnok vezetői nagyon jól közreműködtek segítették egymást, úgyhogy én úgy érzem, minden a helyén van!” – zárta Laczik Zsolt.