Mészáros Eszter győzött - ISSF WORLD CUP / OSIJEK

Mészáros Eszter a női légpuska versenyszámban 250,6 körrel győzött!

Eszéken zajlik a sportlövők világkupa versenye, amely az olimpia előtti utolsó felkészülési állomás. Így mind a négy tokiói indulónk lőállásba lépett, illetve lép. 

A női légpuskaszámban a mindössze 18 éves Mészáros Eszter az alapversenyből 628.3 körrel a hetedik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, ahol az első öt lövés után a hatodik, a 10. lövés után már holtversenyben a 2-3. helyen állt. A magyar versenyző nagy csatában volt a végül második szlovén Ziva Dvorsakkal (249.8), a 16. lövés után vette át végleg a vezetést és már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. Mészáros Eszter eredménye 250.6 kör. 

Szucsák László, Mészáros Eszter edzője: Nagyon szeretett volna már Eszter világkupát nyerni, ami most sikerült is neki. Iszonyatosan meleg volt a csarnokban, a döntőben különösen. Ezzel együtt a kezdeti nehézségek után nagyon szépen lőtt a fináléban. Önbizalom növelőnek jó ez az aranyérem, de messzemenő következtetéseket nem vonunk le belőle, mert nem mindenki volt itt a tokiói ellenfelek közül."

 

A férfi légpuskában Pekler Zalán 631.5 körrel másodikként került a nyolc közé, ahol a 18. lövést követően még a második helyen állt. De egy 9.1 körös lövés megpecsételte a sorsát. A negyedik hely (207.0) így is nagyon szép eredmény. Az Európa-bajnok Péni István ezúttal nem jutott a döntőbe, a 625.8 kör a 15. helyhez volt elég. 

 

Major Veronika viszont döntőzik a női légpisztoly versenyszámban, miután az 580 körös eredmény az alapversenyben a harmadik helyet jelentette számára.