Mészáros Eszter olimpiai kvótás!

ISSF QUOTA PLACE WINNERS

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) közlése szerint Mészáros Eszter a nők 10 méter légpuska versenyszámában a világranglistáról ötkarikás kvótához jutott. Mivel ebben a számban a franciák kiharcolták az olimpiai indulás jogát, így a rendezőnek szánt kvóta is visszaszállt a ranglistára, ahonnan így a két legjobb, kvótával nem rendelkező versenyző, vagyis a  lengyel Aneta Stankiewicz és Szucsák Mátyás tanítványa jutott ki Párizsba. Ez névre szól, vagyis nem országkvóta. 

Mészáros Eszter kvótájával együtt a magyar sportlövők összesen öt párizsi indulási jogot szereztek, hiszen korábban a puskás Pekler Zalán (az Európa Játékokon), a pisztolyos Fábián Sára Ráhel (a bakui világbajnokságon), a puskás Péni István (a győri 10 méteres kontinensviadalon), valamint a pisztolyos Major Veronika (a riói olimpiai kvalifikációs versenyen) jutott ötkarikás kvótához. Mészáros Eszter párizsi indulása egyben azt is jelenti, hogy a 10 méter légpuska vegyes csapat versenyszámában is lesz magyar egység a francia fővárosban. 

 

Mészáros Eszter: “Nagyon örülök, hogy most már hivatalos a kvóta, hiszen az elmúlt két évben hatalmas küzdelem árán sikerült megtartani a ranglistán a helyemet. Több versenyen döntőztem az olimpiai indulás jogáért, például a győri 10 méteres Európa-bajnokságon és Rio de Janeiróban, az utolsó kvalifikációs versenyen. Mindkét esetben egy hely választott el a párizsi repülőjegytől. Szerencsére szinte végig jól álltam a ranglistán, így bíztam benne, hogy ha másként nem is, onnan meglesz a kvóta. Biztos sokat számít majd, hogy már Tokióban megtapasztalhattam, milyen egy olimpia, így remélem, hogy jobban tudom majd kezelni az izgalmakat. A felkészülés során végig segített a sportpszichológusom, és úgy érzem, mentálisan sokkal erősebb vagyok már, mint az előző ötkarikás játékokon voltam.”