Péni István GYŐZÖTT Guadalajarában, Világ Kupa versenyen!

ISSF NEWS

Interview with Istvan PENI (HUN) - 2018 ISSF World Cup in Guadalajara (MEX)

10m Air Rifle Men Final - 2018 ISSF World Cup in Guadalajara (MEX)

A világranglistát vezető Péni István 249,5 körös teljesítményével győzött a 2018. év első Világ Kupa versenyén, megelőzve az osztrák Alexander SCHMIRL-t, aki 248,7 körrel a második lett és a harmadik indiai Ravi KUMAR-t.

GRATULÁLUNK!

 

Fantasztikus versenyben, hatalmas izgalmak közepette Péni István nyerte a férfi légpuskát a mexikói Guadalajarában rendezett Világkupa-versenyen. Péni klasszishoz méltó, kiegyensúlyozott teljesítménnyel rukkolt elő és emellett nagyszerűen hajrázott is, hiszen az utolsó sorozata 105,8 lett. Az UTE sportlövője 625,5 körös eredménnyel negyedik helyen jutott a döntőbe, ahol mindössze egyetlen kilences lövése volt. A verseny izgalmát mi sem fejezi ki jobban, minthogy az utolsó lövés előtt még az osztrák Schmirl vezetett négy tizeddel. Ekkor a magyar versenyző egy hatalmas tízest lőtt (10.6), míg ellenfele csak 9.4-re volt képes. Első tehát PÉNI István 249.5 körrel, 2. Alexander SCHMIRL 248.7, 3. Ravi KUMAR (India) 226.4

A másik magyar, Sidi Péter 12. lett, 1.3 körre volt a döntőtől.

Péni István: - Brutálisan nehéz verseny volt, ezért is örülök nagyon a győzelmemnek. A győri Európa-bajnokság alatt meg is betegedtem, el is fáradtam mentálisan. Azért az jót tett az önbizalmamnak, hogy a csapatban bronzérmesek lettünk, de ez mégiscsak egy egyéni sportág. Nagy volt most bennem a bizonyítási vágy, szerettem volna megmutatni, hogy nincs probléma amiatt, hogy ez az Európa-bajnokság nem úgy sikerült, mint ahogy szerettük volna. Most a végsőkig küzdöttem, és a döntő utolsó lövésében is képes voltam nagy tízest lőni, ami aranyat ért.

Másik kiválóságunk, Sidi Péter is kitett magáért, remekül versenyezve az utolsó sorozatig döntős helyen állt, de az utolsó tíz lövésébe sajnos négy kilences is becsúszott, így 101,5-el zárva a versenyt 12. lett.

Hajrá Istók!