Skeet női versenyszám

2021. július 25. 02.00.

 

Az olimpiai aranyérmet az amerikai ENGLISH Amber olimpiai rekorddal 56 koronggal nyerte meg, ezüstérmes az olasz BACOSI Diana 55 koronggal és bronzérmes a kínai WEI Meng 46 koronggal.

Döntő
Kvalifikóció

Skeet/női versenyszám

A Skeet női versenyszám a Nemzetközi Sportlövő Szövetség versenye, ahol a versenyzők 8 különböző lőálláson kell eltaláljanak szimpla és dupla, színes agyag korongokat, amelyet jobbról és balról kidobó házakból lőnek ki. A bal oldali házat „High House”-nak, „magas torony”-nak nevezik míg a jobb oldali ház neve „Low House”, „alacsony torony. A versenyzők 6 fős sorozatokban (rotte) egyesével lőnek felváltva, a különböző lőállásokban. A versenyzők a fegyverüket deréktájra leeresztve tartják, azt csak a korong megjelenésekor emelhetik vállba. Minden versenyző saját maga kéri a korongját hangjelzéssel, mely 1-3 mp alatt jelenik meg.

Kvalifikáció

Az alapversenyben minden lövőnek 125 korongot kell lelőnie, 5 sorozatban. Egy-egy sorozatban 25 korongra lő mindenki. Minden sorozatban 6 versenyző szerepel, akik az 1,2,3,4,5,6,7,8-as lőállásokról lőnek balról jobbra haladva és lelőnek egyes vagy dupla korongokat a szabályos sorrendben.

Döntő

A legjobb 6 versenyző az alapversenyből továbbjut a döntőbe, ahol összesen 60 korongra lőnek a 3,4,5 lőálláson, tízes szériákban. A döntőben csak dupla korongokra lőnek.

3-as lőállás: 1 normál dupla és egy fordított dupla korong. 4-es lőálláson: 1 normál dupla korong/1 fordított dupla korong (tízes sorozatonként felváltva) 5-ös lőállás: 1 normál dupla és egy fordított dupla korong.

20 lövés (10 dupla korong) után kiesik a 6. eredményt elért versenyző. 30 lövés után kiesik az ötödik eredményt elért versenyző, 40 lövés után a negyedik, 50 lövés után a harmadik, aki bronzérmes lesz. A legjobb kettő versenyző az aranyéremért küzd az utolsó tízes szériában. A döntetlent KO párbajjal (első hibáig) kell eldönteni.

 

QWR124 pts CHN WEI Meng Doha (QAT)10 Nov 2019

QORNot Established