A sportorvosi vizsgálat végzésének veszélyhelyzet alatti rendje

Az EMMI miniszterének COVID-19 járványügyi helyzet kapcsán kiadott 04.30-i utasításának értelmében bizonyos járóbeteg egészségügyi tevékenységek mind vidéken, mind a fővárosban 05.04-től megfelelő szigorú óvintézkedések mellett újraindulhatnak. 

Az utasításban meghatározott óvintézkedések szigorú betartásával kizárólag a vidéki (Pest megye kivételével) sportorvosi rendelőkben indítjuk el a személyes találkozással járó sportorvosi tevékenységet, amennyiben azt a sportorvos vállalja.
Dr. Szabó Tünde Államtitkár Asszony engedélyezte a távelbírálási folyamat ideiglenes, rendkívüli bevezetését. Ennek köszönhetően külön meghatározott sportolói kör esetében lehetőségünk van személyes vizsgálat nélküli, rövidített időtartamra szóló sportorvosi engedély kiadására. 
Budapesten, a Karolina úti Budapesti Sportorvosi Centrumban (BSC), további tájékoztatásig kizárólag távelbírálásban kerülnek kiadásra az engedélyek. Az egyéb budapesti és Pest megyei sportorvosi rendelők zárva tartanak. Utóbbi rendelőkben a személyes kontaktussal járó vizsgálatok csak a fővárosi és Pest megyei kijárási korlátozás feloldását követően indulhatnak el. 
A korábban az OSEI-nél regisztrált Háziorvosok az eddigi fokozott leterheltségükre való tekintettel csak önkéntesen és szigorú dokumentációs kötelezettség mellett végezhetnek sportorvosi engedélyezést a körzetükbe tartozó sportolók számára. 

 

a hír további részletei: http://www.osei.hu/index.php/component/content/article.html?id=531