Török Ferenc ezüstérmes - European Championship 10m Tallinn

Török Ferenc a svéd Victor Lindgrennel lőtt az aranyéremért, ahol a svéd ellenfele 17-5 re győzött! Ezzel Török Ferenc megnyerte az ezüstérmet!

Megszületett az első magyar érem Tallinnban a sportlövők olimpiai kvalifikációs 10 méteres Európa-bajnokságán, miután a junior fiúk 10 méter légpuska versenyszámában Török Ferenc ezüstérmet nyert. Az alapversenyben 629.7 körös teljesítménnyel a mezőny legjobbja volt. Török Ferencen kívül Kálmán Bálint is bejutott a nyolcas döntőbe, ő harmadikként 625.1 körrel a 49 fős mezőnyből. A nyolcas fináléban Török Ferenc 258,9 körrel a második helyen zárt, ami azt jelentette, hogy a svéd Victor Lindgrennel lőhetett az aranyéremért. Az aranycsatában a svéd volt a jobb, 17-5-re győzött, így Török Ferenc a dobogó második fokára állhatott fel. Kálmán Bálint a nyolcas fináléban 204,6 körös teljesítménnyel a hatodik helyet szerezte meg. Az észt fővárosban a következő két napban még a juniorok versenyeznek, majd péntektől vasárnapig a felnőttek lépnek lőállásba.

 

Török Ferenc: “Nagyon kipihenten és pozitívan ébredtem, kifejezetten a magaménak éreztem a mai napot. Az alapversenyben már az elején éreztem, hogy ennek nagyon jó is lehet a vége, igyekeztem nyugodtan végezni a dolgomat. Nemzetközi versenyen ez az új egyéni csúcsom, és bár nagyon szerettem volna a varázslatos 630 kört, elizgultam a végét, de ezzel az eredménnyel is rendkívül elégedett vagyok, kifizetődött a sok, estébe nyúló edzés. A döntőben igyekeztem az alapverseny lendületét használni, a közepén viszont becsúszott egy tízes átlag alatti sorozatom. Az utolsó öt lövésemmel viszont visszalőttem magam a gold matchbe, ahol sajnos már nem tudtam tartani az aranyhoz szükséges szintet. Ez az első légfegyveres egyéni nemzetközi érmem, szóval rendkívül örülök neki.” km