Trnava 2023.08.19

Kis magyar csapat látogatott el a múlt hétvégén a szlovákiai Trnava városába (Nagyszombat), hogy részt vegyen a Varga Vojtech Memorial trap és skeet koronglövő versenyen.

Trap számban Jóna Bernadett és Tóth Zoltán a BFLE-től, míg Safranka Balázs a Mátrahegyi Sportlövő SE-től,

Skeet versenyszámban Kerekes Mihály szintén a Mátrahegyi Sportlövő SE-től képviselte a magyar színeket.

Színvonalas versenynek ígérkezett, hiszen 60 indulóval számoltak és hazánkon kívül szlovák, cseh, osztrák, horvát, valamint lengyel versenyzők neveztek. Az időjárás is kegyeibe fogadta az indulókat, kicsit felhős, napsütéses, viszont igen meleg volt. Az első nap szép eredményeket hozott versenyzőinknek.

Jóna Bernadett és Kerekes Mihály egyaránt 68 találattal, míg Safranka Balázs 64 találattal várta a másnapot.
Berni egyéniben az 5., míg Balázs a 3. helyen állt a tabellán. Mihály a csonka mezőnyben az első lett.

Másnap fordult a rottesorrend, akik utolsónak kezdték az első napi versenyt, azok a második napon kezdők voltak. Szerencsére az időjárás tökéletes maradt. Mindkét trapos versenyző javítani tudott az eredményén.

Safranka Balázs új egyéni csúccsal, 111 koronggal a harmadik helyen várta a döntőt.
Jóna Bernadett szenzációs hajrával 115 találatot ért el, mely új egyéni és egyben új országos csúcs is.

Bernadett a teljes mezőnyben az előkelő 4. helyről várta a finálét. Először Balázs ment a lőállásba a juniorokkal, hol végül a szép 4. hellyel zárta a versenyt. Bernadett a férfiak közt lőve a döntőt, az 5. helyet bebiztosította. Kerekes Mihály az első nap 68-a után sajnos gyengébben lőtt, 106 találatot ért el., Tóth Zoltán veteránok közt a 4. lett.