Világbajnok a junior fiú puskás csapatunk!

Hihetetlen izgalmak után aranyérmes lett a Hammerl Soma, Kiss Viktor, Török Ferenc összeállítású magyar hármas az 50 méter fiú puska három testhelyzetű csapat versenyszámban a limai junior sportlövő-világbajnokságon, miután az első helyért zajló mérkőzésen 46-44-re legyőzte a francia együttest. A döntőben mindkét ország mindhárom sportlövője csak egy testhelyzetben lőtt. Kiss Viktor és Nathan Bailly térdelve, Török Ferenc és Lucas Bernard Denis Kryzs fekve, Hammerl Soma és Bastian Louis Noel Destefanis állva adta le a lövéseket. A párok eredményeit hasonlították össze, és a győztesnek két pont járt, míg a vesztesnek nulla. Azonos köreredménynél egy-egy pontot kapott mindkét versenyző. Így egy sorozatban hat pont került szétosztásra. A győzelemhez 46 pontig kellett eljutni. Jól kezdett a magyar csapat, amely 6-0-ra elhúzott, de aztán 12-12-nél a franciák kiegyenlítettek. A végig szoros csatában 31-29-es magyar vezetés után 37-35-re fordítottak a franciák, sőt 44-40-es vezetésüknél nagyon közel álltak a végső sikerhez. Ám a végén mindhárom magyar fiú kiválóan lőtt, jobbat, mint ellenfele, és ezzel sikerült 46-44-re fordítani és megnyerni az aranyérmet. 

 

Az alapversenyből a magyar hármas az ötödik helyen jutott a nyolc közé. A kvalifikáció második részében aztán - amikor a sportlövők testhelyzetenként 10 lövést adhattak le - szenzációsan lőttek Hammerl Somáék, hiszen 864 körös junior világrekorddal az első helyen végeztek, és így a franciákkal az aranyéremért mérkőzhettek. A Q2-ben Hammerl Soma 292 (97, 97, 98), Török Ferenc 287 (94, 97, 96), míg Kiss Viktor 285 (96, 98, 91) kört teljesített. 

 

A Mészáros Eszter, Bajos Gitta, Dénes Eszter összeállítású magyar hármas az 50 méter lány puska három testhelyzetű csapat versenyszámban az ötödik helyen végzett 863 körrel. Csak kevesebb belső tízessel maradtak le a mienk a bronzcsatáról.